logo
Imprimir
24-08-2020 | 14:24hs
•EL RIPOLLèS

Valoració positiva del patrullatge nocturn conjunt entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra a Ripoll

Aquesta pràctica es dóna sobretot al nucli antic de Ripoll, zona a on se situen la majoria de locals d'oci nocturn

La regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Participació, Sra. Ma Dolors Vilalta, aquests dies com alcaldessa accidental, valora positivament la campanya d'estiu entorn del sector d'oci nocturn de Ripoll, que per segon any consecutiu es coordina conjuntament entre Policia Local i Mossos d'Esquadra.

Aquesta pràctica es dóna sobretot al nucli antic de Ripoll, zona a on se situen la majoria de locals d'oci nocturn. Els dos cossos de seguretat realitzen patrulles conjuntes a les nits i matinades per garantir la convivència dels veïns pròxims als establiments que concentren l'oci nocturn així com per dissuadir qualsevol aldarull que es pugui donar.

Enguany i arran de la pandèmia de la Covid-19 també es treballa en el compliment de les mesures de seguretat i prevenció que les autoritats sanitàries han dictaminat; els horaris establerts per bars, restaurants i locals d'oci nocturn i la normativa respecte a les terrasses d'aquests establiments, les mesures de distanciament social i l'ús de mascaretes o la prohibició del "botellot" amb consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública, amb sancions que poden arribar fins als 15.000 €.

La regidora també posa en relleu, i agraeix, la implicació dels propietaris i responsables dels establiments d'hostaleria i oci nocturn de Ripoll per al compliment d'horaris i normatives. Puntualitza que "aquest és un any difícil per aquest sector, després de diversos mesos de tancament i ara pràcticament pendents cada setmana que el Govern o el Ministeri de Sanitat canviï horaris i normativa en funció de la casuística de propagació del virus". Vilalta també afegeix que "és un any atípic perquè les persones, després del confinament, hem tingut la necessitat de sortir, de socialitzar-nos i de fer molta vida al carrer; a més s'hi suma l'augment del turisme de proximitat, fet que en algunes ocasions ha estat complex fer complir les restriccions a tothom".

Ma Dolors Vilalta també informa que després de la petició formulada per part de l'Ajuntament al Departament d'Interior el passat mes de juny, en la qual es demanava una major dotació d'efectius a l'Àrea Bàsica Policial del Ripollès, s'ha respost amb l'arribada de nous agents de la darrera promoció de l'Escola de Policia de Catalunya, i que efectuen pràctiques al nostre territori.

Finalment Vilalta afirma que les dades són raonablement bones pel que fa als aspectes de seguretat "sempre hi ha temes puntuals en què cal seguir treballant, com alguns aldarulls al carrer o evitar els excessos de velocitat en alguns punts, però la nostra voluntat i compromís és seguir al servei de la seguretat ciutadana".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139525_valoraciopo-itivadelpatrullatgenocturnconjuntentrelapolicialocaliel-mo-o-de-quadraaripoll-1.htm