logo
Imprimir
23-08-2020 | 16:45hs
•CATALUNYA NORD

La Caminada per la Llibertat ressegueix el Vallespir

El Comitè de Solidaritat Catalana ha celebrat avui la quarta caminada, que ha unit els municipis de Banys d'Arles i Arles

Aquest matí la Catalunya del Nord ha caminat en defensa de les llibertats. En concret, el Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà ha celebrat la quarta 'Caminada per la Llibertat', que en aquesta ocasió ha unit els Banys d'Arles amb Arles. L'activitat, apte per a tothom i que ha iniciat la marxa a partir de les nou del matí, ha constat d'un recorregut relativament curt i sense desnivell.

Amb el lema 'Catalunya Nord camina pels drets i llibertats fonamentals', l'esdeveniment ha tornat a projectar un ferm missatge en contra de la repressió de l'estat espanyol, així com de reivindicació dels drets i llibertats fonamentals a l'hora de demanar la llibertat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats.

La jornada

El punt de partida d'aquest itinerari pel Vallespir ha estat la Casa de la Vila dels Banys d'Arles, on la nova batllessa del nucli, Maria Costa, ha acollit els caminants i ha firmat el manifest col·lectiu dels batlles nord-catalans en defensa de les llibertats i contra la repressió del govern espanyol, un document que també ha llegit al davant dels presents. Poc després, al voltant de dos quarts de deu del matí, l'expedició s'ha dirigit cap a Arles, on hi han arribat a un quart d'onze. Allà, l'alcalde René Bantoure ha donat la benvinguda als visitants, que li han exposat la situació que pateix actualment Catalunya des de l'àmbit polític i l'han convidat a signar el manifest.

Amb la d'avui, ja són quatre les Caminades per la Llibertat que ha celebrat el Comitè, una evolució que evidencia la consolidació d'aquesta iniciativa. La primera de les quals es va fer el passat desembre, i unia els municipis d'Alenyà i Sant Cebrià, tots dos pertanyents a la comarca del Rosselló.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139511_lacaminadaperlallibertatre-egueixelvalle-pir-2.htm