logo
Imprimir
19-08-2020 | 18:55hs
•ANDORRA

Es reforça l’atenció telefònica a Andorra per demanar cita per tal de realitzar les proves diagnòstiques

Actualment es fan unes 400 proves diagnòstiques de mitjana diàries entre els stoplabs situats a la caserna de Bombers i el Centre d'Atenció Primària ubicat a la plaça de La Sardana d'Andorra la Vella

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha explicat que en els últims dies hi ha hagut dificultats en l'atenció telefònica per demanar cita prèvia per fer-se les proves diagnòstiques de la COVID-19. Jover ha afirmat que el que s’ha vist saturat ha estat l’atenció telefònica i en cap cas la capacitat de realitzar les proves, que, tal com ha remarcat el ministre, és molt elevada i adaptada a les necessitats de la població. Així, a hores d’ara, aquest servei s’està reforçant per tal d’atendre el volum de la demanda actual i es farà un seguiment per tornar a incrementar l’atenció telefònica si fos necessari. 

Actualment es fan unes 400 proves diagnòstiques de mitjana diàries entre els stoplabs situats a la caserna de Bombers i el Centre d'Atenció Primària ubicat a la plaça de La Sardana d'Andorra la Vella. Per fer-se la prova diagnòstica cal demanar la cita a través del telèfon 821955 , operatiu de dilluns a divendres de 8 a 18 h i els dissabtes i els diumenges de 8 a 14 h.

Eric Jover també ha assenyalat que s'estan ultimant els detalls de l'operativa del cribratge dels centres educatius previs a la tornada a les aules i que, tal com estava previst, s'informarà les famílies durant els pròxims dies a través dels diferents canals oficials.

Pel que fa a l'actualització sanitària, el nombre de casos actius és de 96 persones. Des de l'inici de la pandèmia al país hi ha hagut 1.024 casos, 875 dels quals ja s'han recuperat. Jover ha afegit que les autoritats sanitàries continuen treballant en enquestes epidemiològiques per controlar els contactes de tots els diagnosticats. De la mateixa manera, es continuen duent a terme els cribratges sectorials per tal de detectar possibles focus arreu del territori.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139455_e-reforcalatenciotelefonicaaandorraperdemanarcitapertalderealitzarle-prove-diagno-tique--2.htm