logo
Imprimir
19-08-2020 | 18:34hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú escalfa motors per les Jornades Europees de la Cultura Jueva

L’activitat es farà el 6 de setembre i constarà d’una visita guiada gratuïta i d’una jornada de portes obertes al Micvé

La vila comtal de Besalú ha tingut en les visites guiades una de les activitats més reeixides d’aquest estiu influenciat per la pandèmia. De cara al setembre, més concretament al pròxim diumenge dia 6, el nucli garrotxí en celebrarà una d’habitual,  la que forma part de l’activitat de ‘Jornades Europees de la Cultura Jueva’, una visita guiada gratuïta anomenada ‘El món jueu’ que es farà a les dotze del migdia. Aquest mateix dia, a la tarda, també hi haurà una jornada de portes obertes al Micvé, de quatre a sis de la tarda. Per poder assistir a l’activitat que fer reserva prèvia al telèfon 972 59 12 40 o enviar un correu electrònic a l’adreça turisme@besalu.cat

Precisament des de l’Oficina de Turisme recorden que cada any, conjuntament amb Girona i Castelló d’Empúries, se celebra aquesta proposta de les Jornades Europees de la Cultura Jueva, on Besalú sempre ha ofert l’activitat de la visita guiada. Ara bé, especifiquen que en els anys anteriors la proposta anava emmarcada a la programació del Besalú Medieval, que ja l’any passat no es va celebrar i que aquest any tampoc es farà a causa de la Covid. Des de l’equipament municipal informen que les visites guiades s’han consolidat amb força aquest estiu al poble. “Estan tenint molta sortida. Aquest agost, per exemple, hem hagut de doblar el nombre de visites, la qual cosa fa que la valoració sigui molt positiva”, subratllen.

Pel que fa a les Jornades previstes pel setembre, des de l’Oficina destaquen que acostumen a reunir, a part del gran públic en general, a gent apassionada de la història i a persones de religió jueva. Amb relació a la visita al Micvé, activitat que també formava part del Medieval, s’ha decidit impulsar una jornada de portes obertes de dues hores per tal de contrarestar les limitacions que suposa el coronavirus. En aquest sentit, i seguint tots els protocols i mesures de seguretat, es garantirà que els visitants puguin visitar l’espai de manera esglaonada durant les hores que romandrà obert. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139454_be-alue-calfamotor-perle-jornade-europee-delaculturajueva-1.htm