logo
Imprimir
13-08-2020 | 12:55hs
•BAIX EMPORDà

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni atura i controla un vessament d'aigües residuals a la platja de Torre Valentina

Es va detectar que una de les aigüeres d'un restaurant proper al lloc on es va produir el vessament estava connectada de forma errònia al tub de sortida de pluvials que va directament a la platja

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va aturar i controlar el passat dijous 6 d'agost un vessament d'aigües residuals a la platja de Torre Valentina. Al matí, diversos banyistes van alertar de l'aparició d'una taca negra a la sorra d'aquesta platja, prop d'on comença el camí de ronda. Immediatament, l'empresa Sorea (que gestiona el servei de subministrament d'aigua municipal) i tècnics del consistori es van traslladar a la zona per identificar l'origen de les aigües residuals. Es va procedir a la neteja de la canonada que abocava les aigües residuals i es va fer un seguiment d'aquesta sortida de pluvials i les males olors que se'n desprenien.

Amb una càmera introduïda per aquests tubs, es va descobrir que una de les noves aigüeres d'un restaurant proper al lloc on es va produir el vessament estava connectada de forma errònia al tub de sortida de pluvials que aboca directament a la sorra de la platja. La Unitat d'Urbanisme i Obres va aixecar acta d'inspecció el divendres 7 d'agost i, en aquest moment, es va obligar al titular del restaurant a anul·lar aquesta connexió i no fer ús de la pica. El mateix divendres es va fer una actuació provisional amb l'objectiu de connectar-la adequadament a l'escomesa d'aigua residual.

Al llarg del migdia del dijous, treballadors de l'empresa adjudicatària del servei de neteja i recollida d'escombraries, GBI, van netejar la taca negra que s'havia originat a la sorra de la platja de Torre Valentina. Cal destacar que aquestes aigües brutes no van arribar al mar.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139339_lajuntamentdecalongei-antantoniaturaicontrolaunve-amentdaigue-re-idual-alaplatjadetorrevalentina-2.htm