logo
Imprimir
11-08-2020 | 20:35hs
•CATALUNYA NORD

Pere Manzanares, nou president del SIOCCAT

"El SIOCCAT em permetrà tirar endavant nous projectes, facilitant més les relacions amb les institucions i administracions del territori", apunta l'adjunt al batlle d'Elna

Pere Manzanares, adjunt al batlle d’Elna, Nicolas Garcia, va ser escollit ahir al vespre nou president del Sindicat Intercomunal per la Promoció de les Llengües Occitana i Catalana (SIOCCAT), en un acte que l’organització va celebrar a Pesillà de la Ribera amb l’objectiu de triar la nova direcció del col·lectiu després de la celebració de les recents eleccions municipals. “La meva elecció al capdavant d'aquest sindicat ve a ser la continuació del meu càrrec a l'Ajuntament d'Elna i d'una dedicació de més de 40 anys al foment de la llengua i la cultura catalana en el món associatiu. El Sioccat em permetrà tirar endavant nous projectes facilitant més les relacions amb les institucions i administracions del territori: els ajuntaments, per descomptat; els Consells Departamentals i Regionals i els serveis territorials de l'estat”, explica Manzanares, que també assenyala que des del col·lectiu lluitaran per potenciar el vincle amb el Principat: “Pensem incrementar les relacions amb Catalunya (els municipis, Consells Comarcals i la Generalitat). Entenem que el suport a la llengua és una porta d'entrada als altres camps socials com l'economia, el patrimoni, el benestar social o la sostenibilitat d’un territori”. “També tindrem cura d'afavorir l'occità als 28 pobles que constitueixen la comarca de la Fonolleda que integra el departament del Pirineu Oriental”, afegeix el flamant president.

Durant les eleccions, Manzanares va empatar amb la batllessa de Sant Genís de les Fonts, Nathalie Regond Planes, tot i que va ser elegit pel benefici de l’edat. D’aquesta manera, el nou president de l’organització sindical relleva en el càrrec a Francis Manent, antic batlle de Sant Andreu, que no s’ha tornat a presentar a les eleccions d’enguany. En concret, el sindicat reuneix un total de 130 municipis dels 226 que formen part de la Catalunya del Nord. 

Creat el 2012

El SIOCCAT va ser creat a iniciativa de l’Association des Maires et Adjoints-es des Pyrénées-Orientales per ordre prefectoral el 16 de juny de 2012. Des de llavors, s’ha procurat que els mateixos municipis esdevinguin eines per facilitar l’aprenentatge, la promoció i l’ús de les llengües occitana i catalana entre els nord-catalans. “El Sindicat podrà servir de suport a l’acció cultural dels municipis membres a favor de les llengües catalana i occitana, des de l'ajuda a l'ensenyament d'aquestes llengües fins a la retolació pública bilingüe o trilingüe passant per la revisió, en col·laboració amb els serveis competents de l'Estat, dels topònims amb l'ortografia incorrecta als plànols cadastrals”, es descriu al web del sindicat. 
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139303_peremanzanare-noupre-identdel-ioccat-1.htm