logo
Imprimir
11-08-2020 | 17:53hs
•BAIX EMPORDà

Campanya contra les agressions sexistes a la Festa Major de Platja d'Aro

Dimecres 12 d'agost sota el lema "Em cuido. Et cuides. Ens cuidem"

Platja d'Aro viurà a partir de dimecres 12 d'agost i fins diumenge 16 la seva Festa Major 2020, amb una vintena d'activitats adaptades a les circumstàncies actuals: gratuïtes, a l'aire lliure amb aforament limitat o amb entrada prèvia. L'inici de la programació coincideix amb la celebració del Dia Internacional de la Joventut, i per això algunes les activitats de la jornada estan impulsades per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró: Concurs de captura de síndries a la zona de Cavall Bernat de la Platja Gran (11-12 h), la Nit Jove a la zona de la Masia Mas amb Som Reggae i DJ Evelyn (19 h) i l'Orquestra Maribel (23 h) i l'acció de sensibilització Em cuido. Et cuides. Ens cuidem per una Festa Major lliure d'agressions masclistes i LGBTIfòbiques, a càrrec de Lo Relacional (20-23.30 h).

Lo Relacional és un col·lectiu catalitzador de pràctiques i relacions que transiten entre l'educació, la creació cultural i l'acció comunitària i el proper dimecres dinamitzaran a través de la creació col·lectiva d'un material a partir de diverses postals per afavorir la reflexió i la conscienciació de com poder gaudir de la celebració amb llibertat i seguretat. Abans de l'actuació de l'Orquestra Maribel faran també una acció visible per a tot el públic des de l'escenari. A més a més, durant tots els dies de la Festa Major a la zona de concerts a l'entorn de la Masia Bas hi haurà penjarà la pancarta lila d'igualtat amb el lema Viu la festa lliure d'agressions masclistes i LGBTIfòbiques. #Només sí es sí. Aquesta acció pren el relleu a altres iniciatives desenvolupades darrerament en la mateixa línia en la Festa Major de Castell d'Aro i Festa de la Joventut de 2019 i en Carnaval de 2020, amb la presència d'un Punt Lila.

En relació al conjunt de la Festa Major ofereix una proposta que té la voluntat d'esdevenir atractiva per a tots els públics i totes les edats, on la música i l'animació familiar són les grans protagonistes. Les activitats infantils i les sardanes a la Plaça Major tenen l'aforament limitat, però no requereixen la retirada prèvia d'entrades; en canvi les actuacions musicals a la Plaça del Mil·lenari o a la zona de la Masia Bas (amb un aforament de 500 persones i seients respectant la distància de seguretat) s'han de retirar prèviament: de dilluns a divendres (9-21 h) o el cap de setmana (11-13 h i 18-21 h) al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro; i de dimarts a divendres (18-21 h) o el cap de setmana (11-13 h i 18-21 h) al Castell de Benedormiens de Castell d'Aro.

En l'àmbit musical a la zona de la Masia Bas també hi actuaran Please -banda de tribut a U2- Los 80 Principals per repassar les millors cançons rock de tots els temps-, Dinamo -banda multicultural de mestissatge- els populars Doctor Prats -triomfadors dels darrers mesos amb la cançó Tot Anirà Bé- i doble sessió amb l'Orquestra Els Montgrins. També s'han programat sardanes per escoltar a la Plaça Major amb La Principal de Cassà i havaneres amb cremat popular a la Plaça del Mil·lenari amb Son de l'Havana. En relació a les propostes d'animació infantil els Jardins de la Masia Bas són escenari de l'espectacle del Màgic Raül i la Plaça Major de les actuacions de les companyies La Baldufa, Príncep Totilau, Soy La Fiesta i Quiràlia. També vuitena edició de la fira de col·leccionisme Firafan al Palau d'Esports i Congressos (diumenge 16 d'agost · 11-21 h amb entrada prèvia).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139301_campanyacontrale-agre-ion-exi-te-alafe-tamajordeplatjadaro-1.htm