logo
Imprimir
05-08-2020 | 17:14hs
•CATALUNYA NORD

L'acte de la Diada deixarà Perpinyà i arribarà per primer cop a la Maternitat d'Elna

L'esdeveniment impulsat per la Casa de la Generalitat a Perpinyà es farà el 10 de setembre i té la voluntat, a partir d'ara, de ser itinerant arreu del territori nord-català

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya a la Catalunya del Nord tindrà un canvi substancial. Enguany, el tradicional acte institucional que la Casa de la Generalitat de Perpinyà celebrava a la capital nord-catalana es farà a Elna, concretament als jardins de l'emblemàtic edifici de la Maternitat d'Elna, tot i que també se celebrarà algun acte protocol·lari a la sala d'actes de l'Ajuntament d'aquesta localitat, on Nicolas Garcia n'és l'alcalde. El canvi d'emplaçament coincideix amb l'arribada de l'extrema-dreta a l'Ajuntament de Perpinyà a les passades eleccions municipals, un fet que ha refredat les relacions entre el nou partit que regna al consistori, Rassemblement National, l'hereu del Front Nacional, amb la Generalitat.

"Podem confirmar que l'acte de la Diada que celebrem cada any a la Casa de la Generalitat de Perpinyà es farà aquest any a Elna el dia 10 de setembre, la vigília de la Diada, que és el costum que fem als darrers anys perquè d'aquesta manera facilitem que les persones que volen participar en els actes de la Diada al Principat ho puguin fer", explica el director de la Casa de la Generalitat de Perpinyà, Josep Puigbert, que també defineix la Maternitat d'Elna com "un lloc emblemàtic de la Catalunya del Nord".

A diferència de les edicions passades, que s'havien celebrat a Perpinyà, sigui a la Casa de la Generalitat o al Palau Pams, a voluntat ara és que l'esdeveniment sigui itinerant pel territori. En aquesta edició, el convidat al parlament serà el director del diari digital Vilaweb, Vicent Partal, i també hi haurà una actuació musical per amenitzar la trobada. "En definitiva, es tracta d'un dels actes importants que organitzem des de la Casa de la Generalitat al llarg de l'any", conclou Puigbert.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139194_lactedeladiadadeixaraperpinyaiarribaraperprimercopalamaternitatdelna-1.htm