logo
Imprimir
03-08-2020 | 19:00hs
•+ NOTíCIES

SAP-FEPOL denuncia la 'situació límit' de l'àrea de detinguts de Les Corts

El sindicat apunta que la falta d'efectius, provocada, entre altres causes per les mesures "insuficients" per lluitar contra la Covid-19, ha agreujat la situació

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denuncia la situació que viuen els agents que es troben destinats a l'àrea de custòdia de Les Corts, a Barcelona. En aquest sentit, i degut a la quantitat d'agents que es troben de baixa per haver estat en contacte amb positius per la Covid-19, sumat al fet que alguns d'aquests agents han estat traslladats a altres destinacions sense haver sigut reemplaçats, ha convertit l'àrea on es traslladen els detinguts a Barcelona en "una autèntica olla de pressió per a la seguretat i la salut dels agents".

Segons l'organització sindical, el final del confinament i l'actual augment delinqüencial ha fet que les xifres de detinguts a la ciutat s'hagi "normalitzat", un context que ha arribat sense que "s'hagin pres mesures contundents per donar un servei de qualitat i amb seguretat pels agents, que es troben en exposició constant". "Hi ha escamots on han arribat a donar servei a més de 70 detinguts quan a l'àrea només hi havia 3 agents i un comandament treballant. I tot això sense metge ni infermera disponibles en tota l'àrea", subratlla el SAP-FEPOL, que puntualitza d'altra banda que aquesta situació origina "una sobreexposició als agents inacceptable i perillosa". "És, sense cap dubte, el servei amb més penositat de tota la regió de Barcelona".

A través d'un comunicat, el sindicat policial reconeix que el problema s'ha intentat millorar amb el dispositiu 'Equalis', destinat a moure a agents de les comissaries i traslladar-los a l'àrea de custòdia quan es necessita de manera puntual, tot i que indica que la mesura no s'ha mostrat fins ara "efectiva". "En alguns casos, alguna comissaria s'ha quedat sense efectius per adreçar-se a cobrir l'àrea de custòdia, situació que la ciutat de Barcelona tampoc es pot permetre".

SAP-FEPOL avisa que ja fa dos anys va denunciar "la situació extrema, la penositat i la manca d'un protocol adient a l'àrea de custòdia de detinguts de Les Corts sense que ningú hagi solucionat el problema, així com demanat un canvi de model en la seva gestió". Segons el sindicat, la pandèmia de la Covid-19 ha "agreujat" el problema, i demana que es "reforci aquesta àrea amb agents que no es trobin en pràctiques per tal de donar un servei segur per a tothom".
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139112_-ap-fepoldenunciala-ituaciolimitdelareadedetingut-dele-cort--1.htm