logo
Imprimir
03-08-2020 | 09:05hs
•LA SELVA

El castell de Montsoriu amplia els dies de visita durant el mes d'agost

El president del Patronat del Castell, Pere Garriga, valora molt positivament la resposta que han tingut els visitants durant les dues primeres setmanes, que han seguit totes les recomanacions i les mesures per la COVID-19"

El castell de Montsoriu ampliarà els dies de visites durant el mes d'agost després de la bona afluència de visitants durant els dos primers caps de setmana després de la reobertura al públic el divendres 17 de juliol. Així ho ha confirmat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, que ha assegurat que l'ampliació de dies, horaris i visites guiades és fruit de la demanda que hi ha hagut per part dels mateixos visitants.

Tant és així que el que és considerat el castell gòtic de Catalunya obrirà de dijous a diumenge durant el mes d'agost en comptes de divendres a diumenge: s'amplien així en un dia les visites, ja que durant el mes de juliol només s'obria de divendres a diumenge. Els dijous i els divendres, l'horari serà de deu del matí a tres de la tarda, si bé la venda d'entrades finalitzarà una hora abans. El cap de setmana, l'horari serà de deu del matí a cinc de la tarda, si bé també les entrades es vendran fins una hora abans.

Les visites guiades es faran els dissabtes i els diumenges a les deu del matí i a dos quarts de dotze. Durant aquests primers caps de setmana, el diumenge només es feia una visita guiada, a partir de l'1 d'agost, però, s'amplia amb una segona visita, al matí, ja que hi ha hagut demanda per part dels visitants.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha explicat que després d'aquestes dues primeres setmanes i fruit de la demanda que han tingut, han pres la decisió d'obrir un dia més –els dijous- i ampliar el nombre de visites guiades durant el cap de setmana, que és quan hi ha més afluència de visitants.

Garriga ha recordat que les visites a Montsoriu es fan seguint totes les recomanacions i les mesures per la COVID-19. En aquest sentit, Garriga ha assenyalat: "Estem molt satisfets de la bona afluència de visitants durant aquests primers quinze dies i també del comportament que van tenir durant la seva visita, ja que van seguir totes les mesures de la COVID-19."

Garriga ha reiterat: "La decisió que vam prendre d'esperar uns dies més després de la fi de l'estat d'alarma crec que va ser encertada perquè volíem obrir el recinte amb totes les garanties per als visitants. I així ha estat."De fet, tal com ha dit, la majoria de persones que van visitar el castell de Montsoriu ens ho van fer extensiu després de la seva visita.

Amb la reobertura al públic, el castell de Montsoriu ha donat el tret de sortida a la desena temporada des de la seva obertura al públic el gener de 2011, després de vint anys d'obres de rehabilitació.

El que és considerat el castell gòtic més important de Catalunya va iniciar a finals del mes de gener d'aquest any una nova etapa: l'alcalde d'Arbúcies i vicepresident primer del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga, es va convertir en el nou president del Patronat. Amb la nova presidència del Patronat, Garriga assumia el càrrec amb l'objectiu que Montsoriu assoleixi l'esplendor que li correspon i assolint el lideratge que li pertoca com a referent del gòtic català.

L'estat d'alarma, que es va decretar el 13 de març passat, va portar el tancament d'aquest monument arquitectònic en plena campanya de comunicació per Setmana Santa. Tot i això, l'ens selvatà i el Patronat han treballat conjuntament amb el Pla de Contingència per tal de reobrir el castell seguint totes les mesures de seguretat corresponents.

Bones perspectives per a l'agost: visitants de proximitat

Des del Patronat del Castell confien que aquest mes d'agost la xifra de visitants assoleixi rècords històrics i més si tenim en compte que moltes persones han anul·lat el destí de les seves vacances o, simplement, han canviat el seu destí i faran turisme de proximitat. Per això, segons ha dit Garriga, s'espera que aquest mes d'agost i, també, durant la tardor Montsoriu sigui una molt bona opció a l'hora d'escollir fer una sortida de turisme cultural.

Aquelles persones que estiguin interessades a fer la visita a Montsoriu trobaran més informació al web www.montsoriu.cat




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139081_elca-telldemont-oriuampliael-die-devi-itadurantelme-dago-t-1.htm