logo
Imprimir
29-07-2020 | 08:44hs
•LA SELVA

L'Ajuntament de Blanes treballa al costat dels serveis de salut per ajudar a controlar el brot de COVID que afecta 14 persones

El Departament de Salut de la Generalitat a Girona ha informat que s'està investigant i tractant els casos dels treballadors de l'empresa Nora, que ja ha implementat mesures de contenció i ha garantit el servei de neteja i recollida d'escombraries

El vespre d'aquest passat dimarts el Departament de Salut de la Generalitat a Girona va informar que l'Agència de Salut Pública i els Serveis Assistencials de Blanes estan investigant i contenint un brot de SARS-COV-2 en aquest municipi. El brot ha afectat 12 treballadors d'una empresa a Blanes i dos familiars d'aquests. Es tracta d'operaris de l'empresa Nora, que s'encarrega del servei de neteja i recollida d'escombraries.

L'empresa ja ha implementat mesures de contenció i col·labora amb els serveis assistencials per contribuir al fet que no es propagui a més persones, havent aïllat l'entorn dels treballadors afectats. Les persones contagiades presenten símptomes lleus, o bé no en tenen cap, i evolucionen favorablement. Estan fent el confinament als seus domicilis per contribuir a evitar la propagació del virus.

Treball conjunt per evitar la propagació

El brot es va detectar a finals de la setmana passada. Es van realitzar proves de PCR per determinar la presència de SARS-CoV-2 a un total de 30 treballadors que tenien més contacte, 12 dels quals van resultar positius. Està previst que es facin més proves de PCR entre altres treballadors a mode de cribratge, per assegurar-se de la contenció en la propagació.

Els centres de salut de la zona i l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona estan fent un seguiment als casos i als seus contactes per evitar la propagació del Coronavirus, que de moment, està controlat. Amb tot, des del Departament de Salut a Girona s'ha volgut traslladar a la ciutadania un missatge de tranquil·litat, però també de prudència, de no abaixar la guàrdia. I, sobretot, seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries: mantenir les distàncies de seguretat, portar mascaretes i fer una bona higiene de mans.

L'Ajuntament de Blanes treballa al costat dels serveis de salut

Des de l'Ajuntament de Blanes es confia en la professionalitat i efectivitat dels serveis de salut que s'estan fent càrrec de l'atenció, investigació i contenció del brot. El consistori blanenc s'ha posat a disposició tant del Departament de Salut de la Generalitat a Girona, com de la direcció de Nora –empresa mixta participada pel Consell Comarcal de la Selva i el propi ajuntament- per donar-los suport en tot el que sigui necessari.

Una de les qüestions en què s'ha tingut especial cura és que el servei de neteja i recollida d'escombraries no es vegi afectat, i en aquest sentit s'ha reforçat amb la incorporació d'operaris d'altres centres de treball de la mateixa empresa. Això garantirà que, especialment ara que s'està encara més emetent a l'aspecte sanitari de contenció de la pandèmia, el municipi de Blanes tingui garantit aquest servei essencial, que funciona amb total normalitat contribuint a la necessària salubritat a la via pública, domicilis i establiments.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/138953_lajuntamentdeblane-treballaalco-tatdel-ervei-de-alutperajudaracontrolarelbrotdecovidqueafecta14per-one--1.htm