logo
Imprimir
24-07-2020 | 19:43hs
•+ NOTíCIES

Catalunya tanca discoteques, sales de ball i de festes amb espectacle pel coronavirus

Els restaurants, bars, terrasses, guinguetes i bars musicals dels municipis amb restriccions hauran de tancar a la mitjanit

La Generalitat ha decidit tancar les discoteques, sales de ball i de festes amb espectacles de tot Catalunya com a mesura per reduir els contagis de coronavirus. Feia dies que el Govern havia avançat aquesta possibilitat i finalment avui el comitè tècnic del Procicat ha decidit suspendre a tot el país les activitats d'oci nocturn, perquè considera que la situació epidemiològica obliga a "adoptar mesures especials de contenció" per frenar la transmissió del virus.

Amb l'objectiu de limitar els espais de contagi, el Procicat també ha decidit que queden suspeses a tot Catalunya les activitats musicals amb pistes de ball i s'estableix l'horari de tancament de les activitats de salons de joc, casinos i sales de bingo, arreu del país, a les dotze de la nit.

En aquells municipis, com Figueres i Vilafant o l'àmbit metropolità on ja s'apliquen mesures restrictives per contenir els brots, s'estableix per a les activitats de restaurants, bars, terrasses, guinguetes i bars musicals, un horari de tancament a les dotze de la nit, excepte en aquells casos en què les ordenances municipals obliguen a tancar abans.

A més, el Procicat recorda que correspon als ajuntaments afectats i a l'Administració de la Generalitat, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en la resolució i que el seu incompliment comporta sancions. 

El termini de durada d'aquestes mesures és de quinze dies i entrarà en vigor aquest dissabte 25 de juliol.  

La patronal de l'oci nocturn, la Fecasarm, ja ha mostrat la seva indignació per una mesura que considera "indiscriminada" i que "va en contra de les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/138863_catalunyatancadi-coteque-ale-deballidefe-te-ambe-pectaclepelcoronaviru--1.htm