logo
Imprimir
24-07-2020 | 15:41hs
•+ NOTíCIES

L'Ajuntament de Salt ratifica per unanimitat l'acord per implantar al sector sud de la vila el nou Hospital Josep Trueta

En un ple extraordinari, tots els grups municipals han donat suport a la proposta signada el divendres 17 de juliol entre el consistori saltenc, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Girona

Tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Salt han ratificat per unanimitat en un plenari extraordinari que s'ha celebrat aquest divendres 24 de juliol el protocol per implantar el nou Hospital Josep Trueta i el nou Campus de Salut de la regió sanitària gironina al sector sud de la vila. L'acord es va signar el divendres 17 de juliol entre el consistori saltenc, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Girona.

Durant la seva intervenció, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha insistit en el fet que "estem davant una decisió històrica per al territori, per a tots els veïns i veïnes de les comarques gironines i, lògicament, per a Salt també. Un protocol que ha de ser el punt de partida per fer realitat el projecte més important per a la demarcació gironina en un horitzó a 50 anys, un projecte que farà justícia a la reivindicació històrica, i absolutament necessària, per a la regió sanitària, un nou Hospital Josep Trueta i el Campus de Salut de la regió sanitària que s'hi desenvoluparà al seu voltant".

Viñas ha posat en valor i ha recordat que "tot va començar ara ja fa gairebé 4 anys, el setembre del 2016. Aleshores vam impulsar a Salt una consulta popular on vam rebre un aval contundent per impulsar una gran zona d'equipaments sociosanitaris al sector sud, davant de l'Hospital Santa Caterina. A partir d'aquí s'ha modificat el planejament urbanístic de la zona i s'ha aprovat un avanç de pla parcial. Tot plegat per posar a disposició de Salut de tots els requeriments necessaris pel projecte de Campus de Salut i el nou Hospital Josep Trueta i posar-nos ja a treballar en la gestió del desenvolupament de l'espai com més aviat millor".

L'alcalde saltenc ha recordat que l'elecció del sector sud de Salt, davant les altres ubicacions que s'havien plantejat, s'ha produït perquè "és la zona que ofereix les alternatives que s'adapten al conjunt de característiques requerides". Viñas ha agraït la voluntat de Girona de sumar-se al projecte i ha valorat els equipaments ja existents a Salt, que es troben a tocar del nou Trueta, i que formaran part del Campus de salut com l'Hospital Santa Caterina, l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport, l'Institut d'Investigació Biomèdica o l'Escola de Fisioteràpia.

Viñas també ha destacat que el projecte suposa "una oportunitat i un impuls històric per a Salt, i també per a tota l'àrea urbana gironina, per tal de continuar treballant per l'equilibri social i econòmic de tots els gironins i gironines i de tots els saltencs i saltenques"




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/138850_lajuntamentde-altratificaperunanimitatlacordperimplantaral-ector-uddelavilaelnouho-pitaljo-eptrueta-2.htm