logo
Imprimir
23-07-2020 | 22:01hs
•+ NOTíCIES

El Consell per la República avisa que la repressió de l’estat “no s’atura”

L’organització política denuncia que el poder judicial “persegueix el moviment independentista en un exercici evident de lawfare”

El Consell per la República ha celebrat avui una reunió telemàtica on s’han tractat diversos temes. Entre altres, s’ha denunciat la repressió per part de l’estat espanyol, subratllant que aquesta “no s’atura i que el seu poder judicial persegueix el moviment independentista en un exercici evident de ‘lawfare’”. En concret, l’organització política critica la recent suspensió de l’aplicació 100.2 del règim penitenciari a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a instàncies del Tribunal Suprem. Alhora, el Consell també posa sobre la taula el judici contra la Mesa del Parlament a càrrec del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, així com l’acusació contra 196 manifestants pacífics pel tall de la Jonquera decretat pel Jutjat d’instrucció número 4 de Figueres. 

Més enllà d’aquesta denúncia, però, el balanç del Consell també es mostra optimista de cara a l’acollida que ha tingut l’aplicació de la Identitat Digital i el procés participatiu de la República Compartida. En aquest sentit, fins ara s’han comptabilitzat més de 32.000 descàrregues de l’aplicació del Consell, així com més de 2.700 nous membres i més de 23.000 activacions de la Identitat Digital Ciutadana. Al mateix temps, s’han registrat més de 30.000 participacions a la República Compartida i més de 400 nous projectes. 

Vincle estret amb Òmnium

Finalment, des de l’organització també celebren que per primera vegada la membre del Consell de Govern Neus Torbisco ha participat a la reunió en qualitat de representant oficial d’Òmnium Cultural, amb motiu de la seva recent elecció com a integrant de la junta de l’entitat. “Aquest fet consolida la tasca de col·laboració i estreta cooperació entre el Consell per la República Catalana i Òmnium Cultural des de la fundació del primer”, apunta l’entitat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/138826_elcon-ellperlarepublicaavi-aquelarepre-iodele-tatno-atura-1.htm