logo
Imprimir
19-07-2020 | 13:07hs
•CATALUNYA NORD

La Caminada per la Llibertat uneix la Torre del Bisbe amb Elna

Els batlles de les dues localitats nord-catalanes s’han adherit al manifest en defensa de les llibertats i els drets fonamentals de Catalunya

Desenes de persones han participat aquest diumenge a una nova Caminada per la Llibertat, activitat impulsada pel Comitè de Solidaritat Catalana. En concret, la ruta d’avui, d’uns quatre quilòmetres aproximadament, ha unit les localitats de la Torre del Bisbe i Elna, els alcaldes de les quals s’han afegit al manifest dels batlles nord-catalans en defensa de les llibertats i els drets fonamentals a Catalunya: François Bonneau en el cas de la Torre del Bisbe i Nicolas Garcia pel que fa a Elna. Es dona la circumstància que els dos batlles són recents en el càrrec, tenint en compte que hi van arribar a conseqüència de les recents eleccions municipals franceses.

La sortida ha tingut lloc a les nou del matí des de la Casa de la Vila de la Torre del Bisbe, on Bonneau s’ha adherit al manifest. Poc després, al voltant de dos quarts de deu del matí, els caminants han iniciat el camí cap a Elna, on han arribat al voltant d’un quart d’onze. Allà, Garcia ha rebut l’expedició i seguidament ha signat el manifest. Paral·lelament, també s’ha parlat de la situació política que es viu a Catalunya. 

Com ja és habitual en les celebracions de les Caminades per la Llibertat, el recorregut ha estat pensat perquè pugui ser adaptable a tothom. En aquest sentit, l’itinerari ha estat curt i sense desnivell, però tot i això els participants han hagut de portar un bon calçat i aigua per poder-la realitzar sense impediments. 

Les ‘55 urnes per la llibertat’, en stand-by

D’altra banda, està previst que l’exposició itinerant ‘55 urnes per la llibertat’ arribi el pròxim 5 de setembre a la Catalunya del Nord, amb Sant Cebrià de Rosselló com a possible destí. En aquests moments, la mostra es troba confinada a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida a causa del brot de Covid-19 que afecta el Segrià. L’evolució de la situació sanitària dictaminarà l’arribada de l’exposició a territori nord-català.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/138498_lacaminadaperlallibertatuneixlatorredelbi-beambelna-1.htm