logo
Imprimir
18-07-2020 | 20:33hs
•ALT EMPORDà

Restriccions a Figueres per l'augment de casos de Covid

Avui s'han sancionat una vintena de persones que no portaven la mascareta

L’augment de positius de Covid-19 a Figueres, on s’han decretat darrerament 73 casos repartits en diferents brots, ja té conseqüències. Ahir, es va anunciar que es tancaven els parcs infantils i públics i se suspenia la celebració de Sant Jordi d’aquest estiu, unes mesures que comparteixen protagonisme amb altres accions, com ara l’augment de les mesures de control dels aforaments de mercats, bars i locals d’oci nocturn, la reducció d’usuaris al transport públic o les sancions per a tots aquells ciutadans que no portin mascareta. Sobre aquest darrer aspecte, avui ja s’han multat al voltant d’una vintena de persones. 

La capital alt-empordanesa, la ciutat amb l’índex més alt de contagi de la demarcació gironina, també ha vist com aquest repunt de casos suposava el tancament de diverses empreses. En aquest sentit, diversos dels positius detectats s’han localitzat en empreses de la ciutat, la qual cosa ha suposat l’aïllament dels afectats, els familiars i la resta de treballadors. Un cas recent, tal com va avançar aquest mitjà, va ser el de la companyia de capital mixt Ecoserveis, l’encarregada de la recollida d’escombraries del municipi, on va aparèixer un positiu per coronavirus entre els treballadors del torn de nit. 

Paral·lelament, i donat aquesta reactivació dels casos Covid ingressats, l’Hospital de Figueres ha tornat a restringir aquesta setmana les visites d’acompanyants als pacients ingressats sense símptomes de patir la malaltia respiratòria. En aquest sentit, des del passat dia 15 de juliol s’ha establert la franja horària de 13 h a 15 h i de 18 h a 20 h. El centre hospitalari figuerenc, a més, també ha vist com augmentava gradualment la xifra de personal sanitari infectat durant aquests darrers dies.

A banda dels 73 casos confirmats a la ciutat, i segons dades del Departament de Salut, entre el 3 i el 17 de juliol també s’ha disparat el nombre de casos sospitosos, que s’enfila fins als 264, la qual cosa fa pensar que properament la dada de positius confirmats continuarà creixent a la capital de l’Alt Empordà.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/138427_re-triccion-afiguere-perlaugmentdeca-o-decovid-1.htm