logo
Imprimir
15-07-2020 | 18:17hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot aprova el projecte de millora i reactivació de la plaça del Carme

La intervenció, que forma part del Pla de places del Nucli Antic, remarcarà el patrimoni dels claustres del Carme i farà visibles les dependències de l’Escola d’Art des del carrer

El Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic d’Olot, un conjunt de propostes escollides per parts de les veïnes i veïns de la capital garrotxina, està en marxa. Si més no, demà està previst que la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot aprovi inicialment les primeres actuacions del Pla de places del Nucli Antic, un dels projectes cabdals del PIAM. En aquest sentit, l’ajuntament ha previst un pressupost d’11.600 euros per tal de redactar els projectes de millora de les places del Carme, Pia Almoina, Móra i passeig de la Muralla. 

De tots aquests emplaçaments, la plaça del Carme serà la primera que es transformarà. En aquest cas, el treball ha de servir per posar en valor el patrimoni renaixentista dels claustres i activar l’espai públic d’aquesta zona fent visibles les dependències de l’Escola d’Art des del carrer, amb la previsió d’estendre-les als locals tancats de la zona. Segons detalla el regidor del Nucli Antic, Estanis Vayreda, “tot i que en un principi s’havia marcat com a prioritat la plaça Pia Almoina, el fet que s’hi comencin obres ha fet que el Consell de Barri hagi optat per la millora de la plaça del Carme”. Pel que fa als objectius d’aquesta actuació, la fita principal és la d’establir sinergies amb l’Escola d’Art per tal de resoldre les mancances d’espai i, a la vegada, beneficiar l’espai públic amb l’activitat del centre. Els treballs, que es realitzaran en diferents fases, tenen un pressupost assignat enguany d’uns 50.000 euros. 

Pel que fa als altres projectes, preveuen l’ocupació de les plantes baixes buides amb un clúster de tallers a la plaça Pia Almoina; el realçament de la font barroca de la plaça Móra com el seu element més diferencial, i el reforçament del paper del passeig de la Muralla com a espai d’enllaç entre el Nucli Antic i l’entorn natural d’Olot, amb la connexió de l’espai amb la vora del riu Fluvià, la pacificació del trànsit de la zona i la construcció d’una zona porxada d’ús polivalent.

Intervencions integrals

Els projectes, tirants endavant pels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner, proposen un seguit d’actuacions per configurar els espais com a àmbits d’estada i relació social, dinamitzant les plantes baixes i reforçant i potenciant el patrimoni històric i arquitectònic de la ciutat. Així doncs, les actuacions de millora, en un sentit global, s’han previst com un conjunt articulat d’intervencions integrals on es reutilitzaran elements existents. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/137987_olotaprovaelprojectedemilloraireactivaciodelaplacadelcarme-1.htm