logo
Imprimir
15-07-2020 | 17:11hs
•BAIX EMPORDà

Desconvocada la vaga d'escombraries a Calonge i Sant Antoni

Els treballadors i l'empresa GBI Grup arriben a un acord amb la mediació de l'Ajuntament

No hi haurà vaga d'escombraries a Calonge i Sant Antoni. Els treballadors i l'empresa GBI Grup, concessionària del servei de gestió de la recollida d'escombraries al municipi, han arribat a un acord en el qual ha participat activament l'Ajuntament com a mediador. La vaga estava convocada per aquest divendres, 17 de juliol, i finalment s'ha pogut arribar a un acord per desconvocar-la. Els treballadors de GBI Grup demanaven que s'escoltessin les seves reivindicacions en la negociació del conveni amb l'empresa. El govern de Calonge i Sant Antoni ha intercedit de manera activa com a mediador per aconseguir que la direcció de l'empresa i els empleats arribessin a un acord sense haver de recórrer a la vaga, acord al qual es va arribar ahir dimarts i que s'ha materialitzat avui en la reunió davant de la Inspecció de Treball amb la desconvocatòria oficial de l'aturada.

Durant aquests últims dies, representants del consistori han participat en les negociacions que hi ha hagut entre ambdues parts per tal de trobar punts de consens i fer possible l'acord que ha permès desconvocar la vaga.

L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch, explica que "celebrem l'acord i agraïm als treballadors i a l'empresa tot l'esforç negociador que han fet per desconvocar la vaga". Bell-lloch afirma que "des del primer moment, el govern ha treballat per mediar amb l'objectiu de facilitar aquest acord i acostar posicions, perquè totes les parts sortissin beneficiades". D'altra banda, l'alcalde del municipi ha agraït "la col·laboració i implicació de la CUP, el PP i Republicans per asseure's amb l'equip de govern i intentar trobar una solució".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/137979_de-convocadalavagade-combrarie-acalongei-antantoni-2.htm