logo
Imprimir
13-07-2020 | 22:57hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú, al costat de Guinó en el judici del TSJC

S'ha organitzat una concentració de suport a l'ajuntament aquest diumenge, mentre que el dimarts dia 21 una caravana de cotxes es desplaçarà a Barcelona per acompanyar l'alcalde

La ciutadania de Besalú es mobilitzarà aquest mes de juliol per tal de donar suport al seu alcalde, Lluís Guinó. L'actuació sorgeix amb la vista posada al pròxim 21 de juliol, quan el batlle serà jutjat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un delicte de desobediència. En concret, per haver format part de la Mesa del Parlament l'any 2017, quan es va aprovar la Llei de Referèndum i Transitorietat de l'1 d'octubre, amb ell com a vicepresident.

La primera acció prevista tindrà lloc aquest diumenge, 19 de juliol, quan es realitzarà una concentració de suport a Guinó sota les voltes de l'Ajuntament de Besalú. L'acte està previst a les set de la tarda, i a causa de la pandèmia de la Covid-19 es demana als assistents mantenir la distància de seguretat i portar mascareta de forma obligatòria. D'altra banda, el dimarts següent, dia 21, s'organitzarà una sortida de cotxes cap a Barcelona, amb destinació al TSCJ, situat al Passeig Lluís Companys de la ciutat comtal. La sortida dels vehicles des de la localitat garrotxina està prevista a dos quarts de vuit del matí.

Després d'una llarga espera, finalment s'ha fixat la vista per als dies 21, 22 i 24 de juliol. A part de Guinó, també seran jutjats els altres exmembres sobiranistes de la Mesa: Lluís Maria Corominas (PdeCAT); Anna Simó (ERC) i Ramona Barrufet (PdeCAT), a més de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, per a qui la Fiscalia demana penes de fins a un any i vuit mesos d'inhabilitació.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/137799_be-alualco-tatdeguinoeneljudicidelt-jc-1.htm