logo
Imprimir
13-07-2020 | 17:43hs
•BAIX EMPORDà

S'Agaró celebra la seva festa major d'estiu del 15 al 18 de juliol

Concerts, sardanes, havaneres, animació infantil, l'hora del conte, escacs i visita guiada

Festa Major d'Estiu de S'Agaró del 15 al 18 de juliol d'enguany, de la mà de l'Associació S'Agaró-Sant Pol -agrupa comerciants i empresaris de la vila- i l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, que donen continuïtat a una celebració recuperada ara fa tres anys. En la quarta edició totes les propostes són gratuïtes i es faran al Parc de Sant Ramon, una gran zona verda a la zona nord de la vila per fer compatible el gaudi de les activitats amb les corresponents distàncies de seguretat. Hi haurà servei de foodtrucks.

Dimecres 15 de juliol l'activitat comença amb una edició a l'aire lliure de L'Hora de Conte amb la proposta Contes per llegir i gaudir (18 h) a càrrec d'Alma i la Mar de Contes, adreçat a infants a partir de 4 anys i explicaran tres contes acompanyats de titelles: La Rínxols d'Or, T'estimaré sempre i La rateta que llegia a l'escaleta. També es podrà gaudir d'una visita guiada al Camí de Ronda de S'Agaró (19 h), un espai declarat Bé Cultural d'Interès Nacional gràcies a un itinerari que esdevé passeig envoltat per un model de ciutat-jardí mediterrània d'estil modernista (punt de trobada a l'inici de l'itinerari, a sobre la Platja del Racó). La jornada es clourà amb un concert de Neus Mar amb l'espectacle Íntimament Llach, per redescobrir un dels grans cantautors de parla catalana dels segle XX.

L'endemà dijous 16 de juliol s'hi farà la proposta d'animació infantil La Xerinola d'en Rikus (18 h); un espectacle de cançons populars i de collita pròpia, danses exòtiques, jocs ritmats, trens, cadenes, rotllanes, teles gegants, globus de colors, paracaigudes, gomes elàstiques i molt de confeti; i també del concert de La Band Gogh (22 h) i la seva barreja d'art, música i perfomance pictòrica mentre repassen un ampli repertori de clàssics i moderns. L'endemà divendres 17 de juliol (12 h) campionat d'escacs de la mà del Club d'Escacs Platja d'Aro i l'Escola d'Escacs Costa Brava i el concert Encantats de la mà de figures de l'escena musical catalana: Pep Poblet, Nitu Figueras i Txell Sust, que presenten un conjunt de cançons associades a veus masculines (Billie Joel, Queen, Gossos, Michael Jackson, Pau Riba, Stevie Wonder, Blaumut, Eric Clapton o Supertramp, entre d'altres), ara interpretades des d'un prisma femení. Darrerament dissabte 18 de juliol hi haurà sardanes per escoltar (19 h) amb la Cobla La Flama de Farners i cantada d'havaneres (22.30 h) amb Americanus.

Durant aquest estiu S'Agaró és escenari de diverses activitats organitzades per l'Ajuntament. Cada dimarts i dijous (9 h) del 2 de juliol al 27 d'agost s'hi fan sessions de ioga en família al Parc de Sant Ramon i els dissabtes 4 de juliol i el 22 d'agost (7.30 h) sessions de Desperta... els teus sentits: exercicis de ioga integral a racons amb encant tot coincidint amb la sortida del sol (el lloc es confirma quan es fa la inscripció). En els dos casos no calen coneixements previs per participar-hi; cal però portar estoreta de ioga o tovallola i roba còmoda i fer reserva prèvia a l'Oficina de Turisme (turismefamiliar@platjadaro.com o T 972 817 179). S'ofereixen visites guiades al Camí de Ronda de S'Agaró (19 h · gratuït) en castellà i francès (dimecres 8 i 22 de juliol, 5 i 19 d'agost i 2 de setembre); i en català i anglès (dimecres 15 i 29 juliol i 12 i 26 d'agost).

Diumenge 26 de juliol la Platja del Racó acull el final de la primera etapa de la Vall d'Aro Run Series 2020, la Cursa Lineal del Camí de Ronda que s'inicia la platja de Torre Valentina a Sant Antoni de Calonge, amb un recorregut de 10 km contrarellotge individual per ordre de dorsals. També hi haurà dues sessions d'autocinema a l'Avinguda de Platja d'Aro (davant del Parc de Sant Ramon) els dijous 30 de juliol i 20 d'agost (22 h) amb la projecció de films Grease i Regreso al Futuro, respectivament. Darrerament, diumenge 19 d'agost (19.30 h) s'ha programat un concert de cobla amb La Flama de Farners al Parc de Sant Ramon de S'Agaró.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/137786_-agarocelebrala-evafe-tamajorde-tiudel15al18dejuliol-1.htm