logo
Imprimir
10-07-2020 | 15:18hs
•BAIX EMPORDà

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni media entre treballadors i empresa del servei d'escombraries per evitar una convocatòria de vaga

L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch, recalca que "l'Ajuntament vol que les dues parts s'entenguin i trobin punts de conciliació". En aquest cas, també insisteix en el fet que "des del consistori es seguirà treballant per l'acord entre les dues parts".

L'equip de govern de Calonge i Sant Antoni ha decidit implicar-se com a mediador en el conflicte entre els treballadors de l'empresa GBI Grup i la mateixa empresa, adjudicatària del servei de gestió i recollida d'escombraries del municipi. Els treballadors de la citada empresa demanen que s'escoltin les seves reivindicacions en la negociació del conveni amb l'empresa. El govern de Calonge i Sant Antoni està intercedint per intentar que la direcció de l'empresa i els empleats arribin a un acord sense haver de recórrer a la vaga, una possibilitat que els treballadors no descarten, segons diuen, "si no s'avança en la signatura del conveni".

Aquesta setmana, representants del consistori han participat en les negociacions que hi ha entre ambdues parts per tal de trobar punts de consens i fer possible que s'encarrili l'acord. La reunió d'aquesta setmana, que va comptar amb la participació de l'Ajuntament com a conciliador, va acabar amb un acostament de posicions que podrien derivar en un acord. Totes les parts s'emplacen a seguir parlant durant la setmana vinent, amb el consistori exercint de mediador.

L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch, recalca que "l'Ajuntament vol que les dues parts s'entenguin i trobin punts de conciliació". En aquest cas, també insisteix en el fet que "des del consistori es seguirà treballant per l'acord entre les dues parts"

Prop d'una trentena de treballadors de l'empresa GBI Grup s'han concentrat avui a la una del migdia davant de la seu de l'Ajuntament per reclamar a l'empresa millores salarials i laborals. L'alcalde de Calonge i Sant Antoni i la regidora de Medi Ambient, Elisenda Pérez, s'han trobat amb aquests treballadors per escoltar les seves peticions i per recalcar el paper de mediador de l'Ajuntament en aquest conflicte. Des de l'Ajuntament, doncs, es treballa per arribar a una entesa entre les parts implicades amb el paper d'intermediació per tal que la interlocució arribi a bon port i no s'arribi a efectuar la vaga.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/137389_lajuntamentdecalongei-antantonimediaentretreballador-iempre-adel-erveide-combrarie-perevitarunaconvocatoriadevaga-1.htm