logo
Imprimir
09-07-2020 | 13:53hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot construirà uns nous lavabos a l'escola Bisaroques i un altre tram de bici carril

La Junta de Govern Local també ha aprovat l'eixamplament de les voreres del pont del carrer Zamenhoff

L'Ajuntament d'Olot ha donat llum verda a la construcció d'uns nous lavabos a l'escola Volcà Bisaroques i un altre tram de bici carril. Aquest matí la Junta de Govern ha aprovat el plec de clàusules administratives i tècniques per a la contractació de les obres dels nous lavabos de l'escola Bisaroques, que duraran un mes i mig. Els treballs preveuen la construcció dels serveis de la zona infantil amb un pressupost de 51.171,60 euros, enderrocant els actuals i substituint-los per uns de nous. També es milloraran les instal·lacions d'aigua, electricitat, sanejament, paviment, revestiments i calefacció així com tots els accessoris.

Els nous lavabos formen part de les actuacions de millora en els edificis municipals que impulsa el consistori, així com els treballs a l'Escola d'Art. Algunes de les actuacions programades van a càrrec de la Brigada Municipal, que hi destina dues persones de forma permanent, mentre que altres es contracten a empreses. D'acord amb cada escola es fixen les accions prioritàries a tirar endavant, segons les seves necessitats.

Així mateix, la Junta de Govern Local també ha donat llum verda aquest matí a la construcció d'un nou tram de bici carril que connectarà el sector de la Faja amb la zona d'Habitatges Garrotxa amb l'aprovació inicial del projecte. El projecte, que va sortir escollit en els Pressupostos Participatius, inclou la implementació d'un seguit de mesures per dotar la zona de major seguretat. Els treballs suposaran una inversió de 14.078,98 euros.

Un altre dels punts de la Junta de Govern Local d'aquest matí ha estat el projecte d'eixamplament de les voreres del pont del carrer Zamenhoff, un tram de 162 metres comprès entre la ronda Sant Miquel i el carrer Terrassa. La zona forma part d'un dels itineraris escolars a peu d'Olot i hi circulen moltes persones. El projecte preveu ampliar la vorera fins als 3,5 metres, mentre que la calçada per on circularan els vehicles motoritzats disposarà de 7 metres d'amplada i es mantindran els carrils de circulació en ambdós sentits de la marxa.

Els treballs, que tenen un pressupost de 82.102,66 euros i es preveu que tinguin una durada d'un mes i mig, formen part de les accions acordades per l'Ajuntament d'Olot i la plataforma 'No és un vial, és un carrer' per avançar en la pacificació de l'avinguda Sant Jordi, a l'espera de la construcció de la variant. La col·locació d'asfalt sonoreductor l'estiu passat, el projecte d'ampliació de voreres i ubicació de més vegetació per proporcionar més aïllament visual i acústic en un tram de la via i la instal·lació d'una unitat de vigilància mòbil de contaminació atmosfèrica que des de finals de juny analitza la qualitat de l'aire són altres de les mesures acordades amb la plataforma que ja s'han portat a terme.

L'alcalde d'Olot, Pep Berga, n'ha donat tots els detalls de la Junta de Govern Local en la primera compareixença davant la premsa que fa després de quatre mesos, a causa de la crisi sanitària.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/137136_olotcon-truiraun-nou-lavabo-ale-colabi-aroque-iunaltretramdebicicarril-1.htm