logo
Imprimir
06-07-2020 | 20:29hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú elabora dissabte al migdia la ratafia de l'any

El consistori ha previst un petit acte simbòlic de l'Herbesalú, la cita de cada any amb les herbes remeieres i la tradició de fer licor

Besalú recupera aquest dissabte una mica la normalitat amb una versió simbòlica de la seva tradicional cita dedicada a les herbes remeieres, l'Herbesalú. La cita, que habitualment se celebra als voltants de Sant Joan i entronca amb la tradició del poble d'elaborar ratafia, arriba unes setmanes més tard de l'habitual, però amb la mateixa empenta de sempre per preparar el licor i que estigui a punt per a la tardor vinent.

A causa de la situació actual provocada per la crisi sanitària, "aquest serà l'únic acte representatiu de l'Herbesalú que farem enguany", expliquen des del consistori.

"Esperem que al mes de desembre la situació ens permeti fer la presentació oficial de la nova ratafia guanyadora embotellada i fer de nou el concurs 2020", apunta l'ajuntament en un comunicat al seu web.

Dissabte al migdia

A partir de les dotze, començarà a la plaça de la Llibertat l'elaboració de la ratafia de l'any amb la recepta guanyadora del concurs de la millor ratafia de Besalú de l'any passat. La seva responsable, Regina Juncà i Ramon, comptarà amb la col·laboració del periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós i Xavier Codina, de Ratafia Russet, per mostrar als interessats les herbes aromàtiques amb les quals s'elabora el licor i explicar el procediment a seguir, tot un ritual.

Si tot va bé, la ratafia elaborada serà la que s'obrirà en la pròxima edició de la Fira de la Ratafia.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/136738_be-aluelaboradi-abtealmigdialaratafiadelany-1.htm