logo
Imprimir
05-07-2020 | 22:05hs
•CATALUNYA NORD

Elna celebra la primera reunió formal del consell municipal

Nicolas García ha estat investit alcalde del municipi nord-català, que el pròxim 22 de juliol votarà el pressupost i la distribució d'àrees dels regidors

Amb els resultats de la segona volta de les eleccions municipals damunt la taula, els pobles i ciutats de França han celebrat avui la primera reunió formal del consell municipal, amb la presència dels representants polítics escollits i també dels membres de l'oposició. Aquest ha estat el cas, per exemple, d'Elna, on una representació ciutadana reduïda a causa de la Covid-19 ha seguit l'acte on el comunista Nicolas Garcia ('Elne comm'une idée neuve') ha estat elegit batlle amb 23 vots dels 29 que configuren el consistori. Atès que la participació en la reunió ha estat limitada per les restriccions sanitàries pròpies d'aquests dies, l'acte s'ha pogut seguir en directe a través del canal de YouTube de l'ajuntament.

"La reunió s'ha fet de manera molt natural, republicana. La pròxima tindrà lloc el 22 de juliol, quan es votarà el pressupost no escollit per la majoria actual, sinó per l'antic equip de govern, a més de distribuir-se els regidors com a responsables de les diferents àrees", explica Pere Manzanares, elegit tercer tinent d'alcalde. La resta de tinents d'alcalde escollits amb els vots del grup majoritari han estat els següents: 1. Jaume Fajula; 2. Sylvie Bouissac; 4. Hayat Outaoukhtalt; 5. Roland Castanier; 6. Sylvaine Candille; 7. Fabrice Wattier i 8. Annie Pezin.

Amb l'elecció de la formació encapçalada per Garcia, qui ja va ocupar l'alcaldia de la localitat nord-catalana en dos mandats anteriors (entre els anys 2001 i 2014), s'entreveuen canvis substancials en la gestió municipal. En aquest sentit, Manzanares indica que una de les aportacions més marcades estarà vinculada amb la "participació democràtica". "El col·lectiu que ha acompanyat la campanya tindrà veu a través de les comissions, però també hi haurà una obertura a la gent d'Elna: dret a referèndum, a interpel·lar els problemes majors a l'ajuntament, que cada cop que hi hagi un canvi en un projecte rellevant es demani una comissió de participació", explica el tinent d'alcalde.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/136606_elnacelebralaprimerareunioformaldelcon-ellmunicipal-1.htm