logo
Imprimir
03-07-2020 | 13:21hs
•BAIX EMPORDà

Calonge celebra una Festa Major d'estiu diferent amb una quinzena d'activitats

El pregó d'enguany, que serà virtual, anirà a càrrec de l'Orquestra Di-versiones

Calonge es prepara per vestir-se de festa major, tot i que enguany ho fa en unes circumstàncies diferents. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha fet una aposta decidida per mantenir un dels programes d’esdeveniments més esperats del municipi, sempre tenint ben presents el compliment de les mesures de seguretat i de distància necessàries per vetllar per la salut de la ciutadania i evitar la propagació de la COVID-19. En aquesta edició, s’han programat menys actes. En total, hi haurà prop d’una quinzena d’activitats amb un format diferent a l’habitual, però que farà compatible mantenir l’essència de la Festa Major del municipi, que es farà del 9 al 13 de juliol. Enguany, la majoria d’activitats es concentraran als jardins del castell de Calonge, un espai idíl·lic i amable, i amb un ampli espai.

El tret de sortida d’aquesta Festa Major serà amb el concert de Miquel del Roig als jardins del castell de Calonge el dijous 9 de juliol. L’obertura de portes serà a les 21h, però el concert arrencarà a les 22:30h. En aquest sentit, hi haurà aforament limitat. Caldrà recollir les entrades prèviament, que seran gratuïtes, i es podran agafar entrades en grups de 2 o de 4. El màxim permès d’entrades que podrà recollir una persona seran 4. Per poder-les anar a demanar i agafar, caldrà anar a les oficines de Cultura de Calonge o bé a la de Turisme de Sant Antoni. D’aquesta manera, doncs, aquest any no hi haurà la Perkufarra, el tradicional recorregut itinerant amb música pel municipi.

Pel divendres 10 de juliol, a les 22h es produirà la inauguració oficial de la Festa Major. Aquest any, el pregó el farà l’Orquestra Di-versiones. En motiu del seu 15è aniversari, el grup de música calongí farà un pregó virtual. Es projectarà el vídeo als jardins del castell de Calonge, i que podran veure aquelles persones que tinguin l’entrada prèviament. Aquest contingut també serà emès per les xarxes socials de l’Ajuntament. Una hora abans del pregó, s’obriran les portes del recinte.

En acabar el pregó, el periodista Francesc Sànchez Carcassés conduirà un acte on es presentarà el Diverllibre, que fa un recorregut dels 15 anys del grup de música. El seu autor és el també periodista Jordi Roura. També intervindran en l’acte de presentació alguns membres de la banda.

A les 23h, es punxarà música ambient amb els DJ Di-versiones. Sonaran èxits de la dècada dels 60, 70, 80 i 90. També es preveuen jocs participatius sobre la música di-versionera.

En relació al dissabte 11 de juliol, a les set de la tarda hi haurà un espectacle infantil de la Companya Pentina el Gat, que porta per títol “Corre Trufa”. Serà als jardins del castell i també caldrà recollir les entrades prèviament, en tractar-se d’un acte amb aforament limitat. Les nits al Castell de Festa Major seguiran amb un doble concert, pel qual també caldrà entrada prèvia: a les 22h actuarà el grup de música Ja veus!, format per 16 joves d’entre 14 i 20 anys de Calonge i Sant Antoni, i també de Palamós. A dos quarts de dotze de la nit, pujarà a l’escenari Litus3, que tocarà temes de pop rock.

El diumenge 12 de juliol es farà l’ofici solemne de Festa Major a l’església de Sant Martí, que presidirà el bisbe de Girona, el Mons. Francesc Pardo i Artigas. A la tarda, l’Orquestra Montgrins actuarà en dues ocasions, però en aquest cas el concert es trasllada al pàrquing de la zona esportiva de Calonge. Per garantir-ne la seguretat, es faran dos passis. El primer serà a les set de la tarda, mentre que el segon serà a les deu de la nit. En aquest cas, també caldrà entrada prèvia.

Finalment, el dilluns 13 de juliol, darrer dia de la Festa Major d’estiu de Calonge, comptarà amb la tradicional benedicció de vehicles davant l’església de Sant Martí, de 17:30 a 18h. Ho organitza el Club Motor Clàssic Calonge amb la col·laboració de la Colla els Trapelles. Prèviament, a les 17h, es farà la concentració dels vehicles al pont del Mas Ambròs. A dos quarts de set de la tarda, hi haurà tallers i jocs infantils a la plaça de la Concòrdia, amb accés lliure. La Festa Major culminarà a les 22h als jardins del castell amb la projecció de la pel·lícula Mamma Mia 2.

En paral·lel, també es podrà visitar durant tots els dies de Festa Major, tret del dilluns, de 18 a 21h, les exposicions al castell. Una és d’art, i porta per títol “Realismes Contemporanis”, mentre que la segona és fotogràfica: “La volta al món en 150 fotografies (1825-2016)”.

És important destacar que TOTS els actes que es faran als jardins del castell, i també el concert de l’Orquestra Montgrins al pàrquing del pavelló, requereixen que els assistents tinguin entrada prèvia, que es pot recollir durant aquests dies a les oficines de Cultura de Calonge i de Turisme de Sant Antoni. L’aforament serà limitat, i per això es podran agafar entrades en grups de 2 o de 4. El màxim permès d’entrades que podrà recollir una persona seran 4.

Entre les mesures de seguretat previstes, cal destacar que l’ús de mascaretes serà obligatori, com a mínim en l’entrada i sortida del recinte del castell i per anar al lavabo. Dins dels jardins, les taules que hi haurà tindran la distància de seguretat obligatòria, i l’aforament és limitat. També hi haurà gel hidroalcohòlic per als assistents, i es farà un circuit d’entrada i de sortida a tots els actes de la Festa Major. D’altra banda, entre activitat i activitat es faran tasques de desinfecció.

AGENDA DE LA FESTA MAJOR D’ESTIU

Dijous, 9 de juliol

Nits al Castell per Festa Major: Concert de Miquel del Roig.

Hora: 22:30h (obertura de portes a les 21h).

Lloc: Jardins del castell de Calonge.

Divendres, 10 de juliol

Nits al Castell per Festa Major: pregó virtual de l’Orquestra Di-versiones i presentació del Diverllibre.

Hora: 22h (obertura de portes a les 21h).

Lloc: Jardins del castell de Calonge.

Nits al Castell per Festa Major: música amb els DJ Di-versiones.

Hora: 23h.

Lloc: Jardins del castell de Calonge.

Dissabte, 11 de juliol

Espectacle infantil Corre Trufa.

Hora: 19h.

Lloc: Jardins del castell de Calonge.

Nits al Castell per Festa Major: Concert de Ja Veus!

Hora: 22h (obertura de portes a les 21h).

Lloc: Jardins del castell de Calonge.

Nits al Castell per Festa Major: Concert de Litus3.

Hora: 23:30h.

Lloc: Jardins del castell de Calonge.

Diumenge, 12 de juliol

Ofici solemne de Festa Major.

Hora: 11h.

Lloc: Església de Sant Martí.

Concert de l’Orquestra Montgrins.

Hores: 19h i 22h.

Lloc: Pàrquing del pavelló de Calonge.

Dilluns, 13 de juliol

Concentració de vehicles per a la benedicció.

Hora: 17h.

Lloc: Pont del Mas Ambròs.

Benedicció de vehicles.

Hora: De 17:30h fins les 18h.

Lloc: Església de Sant Martí.

Tarda de jocs i tallers infantils.

Hora: 18:30h.

Lloc: Plaça de la Concòrdia.

Nits al Castell per Festa Major: Projecció de la pel·lícula “Mamma Mia 2”.

Hora: 22h.

Lloc: Jardins del castell de Calonge.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/136494_calongecelebraunafe-tamajorde-tiudiferentambunaquinzenadactivitat--1.htm