logo
Imprimir
02-07-2020 | 22:43hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, rep les protagonistes del llibre solidari 'Set Amigues i un robatori misteriós a Egipte'

Les set amigues de l'escola Les Alzines de Girona han escrit un llibre per recaptar diners per a l'Hospital Amic de Sant Joan de Déu

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha rebut aquest dijous, dia 2 de juliol, les protagonistes del llibre solidari "Set amigues i un robatori misteriós a Egipte". En una recepció que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Girona, Madrenas s'ha mostrat molt interessada en com va sorgir la iniciativa d'escriure un llibre i en la història personal que hi ha al darrere d'aquest grup de set amigues. I és que una d'elles, la Clàudia, va estar uns mesos convalescent i això també els va permetre estar sempre connectades amb ella. El llibre era una motivació per a totes, i molt més per a ella. Cada tarda tenien l'al·licient de com evolucionaria la història que ja anava prenent forma i que s'anomenaria: "Set amigues i un misteriós robatori a Egipte". Parlaven diàriament, comentaven què hi podien incorporar i què no i l'opinió de totes i cadascuna d'elles va ser sempre respectada.

I tal com han explicat les mateixes protagonistes en el transcurs de l'acte, el resultat n'és aquest llibre, escrit per set amigues. Elles asseguren que són molt diferents, però que sempre han intentat entendre's, amb respecte i ajudant-se. Per això, i després de la feinada que havien tingut, assenyalen les set amigues, van decidir que aquest projecte s'havia de convertir en una realitat, i que havia d'anar més enllà: havien de fer un pas més i destinar els diners a un fi social. El fet d'haver pogut conèixer l'Hospital de Sant Joan de Déu des de dins les va portar a decidir que tots els beneficis que es recaptessin amb aquest llibre els donarien a aquest centre mèdic i, concretament, al projecte Hospital Amic.I és que, tal com han explicat les mateixes protagonistes, van tenir l'oportunitat de conèixer la gran tasca que fan dia rere dia amb els pacients i les seves famílies, i no tenen cap dubte que aquests diners seran molt ben emprats.

L'alcaldessa ha assegurat que la història d'aquest grup d'amigues és un exemple de solidaritat, i és que poques vegades un grup de nenes de primària han dut a terme una iniciativa d'aquestes característiques. En aquest sentit, Madrenas ha felicitat les set amigues: l'Ariadna Bosch (Girona), l'Ariadna Vila (Girona), la Núria Rosón (recentment, Zamora), la Ceci Cuadrado (Girona), la Clàudia Cantó (Girona), la Berta Parra (Girona) i la Mariona Serra (Santa Coloma de Farners) i les ha encoratjat a continuar escrivint i col·laborant en projectes solidaris. Per Madrenas el talent d'aquest grup de joves és un regal enorme i més si l'utilitzen per voler posar el seu gra de sorra per aconseguir un món molt més solidari.

Les set alumnes de l'Escola Les Alzines han estat acompanyades per les seves tutores de cinquè i sisè respectivament, la Neus Masses i la Núria Torrent; així com la coordinadora de primària, Consol Canals.

A l'acte també hi ha assistit l'alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, i el regidor Jordi Sitjà, que han volgut acompanyar a la colomenca Mariona Serra i la il·lustradora Georgina Torra.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/136454_lalcalde-adegironamartamadrena-reple-protagoni-te-delllibre-olidari-etamigue-iunrobatorimi-terio-aegipte-1.htm