logo
Imprimir
02-07-2020 | 16:34hs
•+ NOTíCIES

Coralí Cunyat es converteix en la primera dona que presideix la Federació de Fires de Catalunya

La directora general de Fira de Girona destaca que la pandèmia de la Covid-19 obligarà al sector i a la mateixa federació a "repensar" els seus models

Per primera vegada a la seva història, la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) comptarà amb una dona com a presidenta. Coralí Cunyat, directora general de Fira Girona, serà qui ocuparà aquest càrrec, després de ser escollida aquest matí en una Assemblea general que s'ha celebrat de manera telemàtica. En concret, la gironina ha obtingut el 97% del total de vots emesos, amb una sola abstenció i cap vot en contra.

Cunyat, que ja era vicepresidenta primera en la Junta anterior de la FEFIC, rellevarà així a Ramon Fernando, director de Fira Tortosa, que ha presidit l'ens federatiu als últims vuit anys, des del 2012. Els estatuts no permeten més de dos mandats, cosa que explica les eleccions viscudes durant aquest matí. Abans de Cunyat hi ha hagut set presidents electes -Jaume Dalmau (Fira de Reus), Xavier Ollé (Fira de Girona), Xavier Ticó (Fira de Lleida), Paco Flaqué (Flaqué Internacional), Pere Carles (Fira d'Igualada), Ernest Marco (Fira de Cornellà) i Ramon Ferrando (Fira Tortosa)- i dos en funcions -Oriol Oró (Fira de Lleida) i Jordi Martí (Fira de Reus)-.

La nova presidenta, nascuda a Girona l'any 1976 i diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat de Girona, així com llicenciada en Investigació i Ciències de Mercat per la Universitat de Barcelona i màster en Gestió de la Qualitat a l'Empresa per la Universitat Politècnica de Catalunya, ocupa la direcció general de Fira de Girona des del 2016. Dels anys 2011 a 2015 va ser senadora del Grup Parlamentari Català al Senat de Convergència i Unió (CiU), i paral·lelament, també durant aquest període, va ser Regidora de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Girona, un càrrec que també va ocupar del 2007 al 2015, quan el compaginava amb la tasca de consellera del Consell Comarcal del Gironès.

Nous plantejaments a l'horitzó

Segons detalla la mateixa protagonista, s'albiren canvis en la manera de fer de la federació: "La pandèmia ens obligarà a tots a repensar-nos, fer les coses diferents, i aquest canvi també l'ha de fer la federació. No només hem de ser una eina útil pels socis, sinó que hem de ser encara més referents i líders en el nostre sector".

Per a Cunyat, que encapçalava l'única candidatura a presidir la FEFIC, el nou càrrec suposa un repte majúscul que s'ha de tirar endavant de manera coral. "He assumit el repte amb molta il·lusió i val a dir que penso fer una Junta molt col·legiada, on tothom ha de tenir pes i protagonisme. Tots sumem i en un moment de canvi com aquest és imprescindible que tothom hi posi de la seva part. Hem de fer créixer la FEFIC, quantitativament però també qualitativament, i això ens obligarà a tots a deixar-nos-hi la pell", assenyala. "Tenim clars els objectius: lobbisme sectoral; punt de trobada del sector; punt d'informació especialitzada; nova carta de serveis; Innovació i Objectius de Desenvolupament Sostenible i aplicació a les fires, entre d'altres", afegeix. Sobre el fet d'esdevenir la primera dona presidenta de l'ens, Coralí es mostra orgullosa: "No ho sabia i encara dona un plus d'orgull i responsabilitat al càrrec que assumiré. És un honor representar a la gran quantitat de dones d'altíssim nivell que hi ha al món de les fires i em fa especial il·lusió".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/136434_coralicunyate-converteixenlaprimeradonaquepre-ideixlafederaciodefire-decatalunya-1.htm