logo
Imprimir
30-06-2020 | 17:38hs
•+ NOTíCIES

La Caixa destina més de 62.000 euros a l'atenció a la discapacitat i la malaltia a Girona

Més de 3.300 persones i el seu entorn es beneficiaran dels tres projectes gironins becats

La Fundació La Caixa destinarà més de 62.000 euros a l'atenció a la discapacitat i a la malaltia a les comarques gironines. En total, més de 3.300 gironins i el seu entorn es beneficiaran dels ajuts que la fundació ha concedit a tres projectes de la província en el marc de la convocatòria de Promoció de l'autonomia personal i atenció a l'envelliment, a la discapacitat i a la malaltia, que en el conjunt d'Espanya destina 4,5 milions d'euros a 196 projectes amb més de 62.000 persones beneficiàries, incloses persones cuidadores o que pertanyen a l'entorn familiar.

La Fundació Privada per a Disminuïts Psíquics de la Comarca del Pla de l'Estany rebrà 24.000 euros pel projecte Amb veu pròpia, una iniciativa per a l'autodeterminació de les persones amb discapacitat. Vol crear un grup de persones amb discapacitat perquè puguin parlar per elles mateixes i participin en la societat perquè sigui realment inclusiva.

En el cas de Roses contra el Càncer, rebrà 21.000 euros per millorar el suport psicosocial a malalts de càncer i a les seves famílies. Per suplir la manca de recursos públics en aquest sentit, l'entitat vol oferir un servei professional i especialitzat als malalts oncològics, complementat per un suport de voluntariat.

El Portal Solidari de l'associació Multicapacitats rebrà 17.590 euros més. El projecte consisteix en la creació i posada en marxa d'una aplicació mòbil i portal web, que permetrà que persones que disposin d'una ajuda tècnica que no utilitzen, la posin a disposició d'un mercat virtual en el qual, la persona amb necessitat de l'ajuda tècnica, podrà sol·licitar-la a cost zero.

Tres grans eixos

La convocatòria incideix en tres línies d'actuació per a la promoció de la vida independent, l'autonomia personal i el benestar de la gent gran, persones amb discapacitats o trastorn mental, així com a persones amb malalties greus o cròniques que requereixen el suport permanent del seu entorn familiar. En l'àmbit de la gent gran, s'han triat 31 projectes que beneficiaran més d'11.200 persones.

La discapacitat o trastorn mental és l'àmbit amb major nombre de projectes seleccionats: 133, amb 36.261 beneficiaris.

Els projectes d'humanització de la salut se centren en les malalties minoritàries i altres malalties específiques, les neurodegeneratives i les persones amb càncer. S'han seleccionat 32 projectes, amb 14.839 beneficiaris.

Aquesta és la primera convocatòria del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials 2020, que enguany invertirà 17,3 milions d'euros també a la lluita contra la pobresa infantil i l'exclusió social, la inserció sociolaboral, habitatges per a la inclusió social, la promoció de la interculturalitat i l'acció social en l'àmbit rural.

Fer front a la crisi sanitària

La convocatòria ha optat especialment per projectes que atenen necessitats que s'han incrementat a causa de la crisi sanitària, per garantir que arribin a col·lectius especialment vulnerables a causa de la pandèmia. Per a això, la Fundació la Caixa no només ha garantit que els criteris de selecció compleixin aquests objectius sinó que ha donat seguiment i opció a la reformulació dels projectes seleccionats, a més de simplificar la tramitació dels ajuts.

El president de la Fundació Bancària la Caixa, Isidre Fainé, ha destacat l'esforç i compromís de l'entitat: "En aquests moments, més que mai, volem estar al costat de les persones i els col·lectius socials més vulnerables i que aquest ajut els permeti superar situacions difícils i a trobar oportunitats reals que permetin millorar les seves condicions de vida i les de les seves famílies".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/136232_lacaixade-tiname-de62000euro-alatencioaladi-capacitatilamalaltiaagirona-1.htm