logo
Imprimir
30-06-2020 | 14:49hs
•ACTUALITAT GIRONA

L’Ajuntament de Girona multarà l’incivisme amb les escombraries al barri de Santa Eugènia

La mesura s’estendrà a altres barris de la ciutat com Sant Narcís i Pla de Palau

L’Ajuntament de Girona multarà les persones que llancin les escombraries fora del contenidor al barri de Santa Eugènia. La mesura s’aplicarà a partir de la setmana que ve en aquesta zona de la ciutat perquè és on s’han detectat més casos d’incivisme. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Sostenibilitat i Participació de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, han explicat avui en roda de premsa que aquesta mesura s’estendrà a altres barris de la ciutat com Sant Narcís i en alguns punts de Pla de Palau on existeix aquesta problemàtica.

Durant aquests dies, els agents ambientals han detectat les hores i zones de Santa Eugènia en les quals s’acumulen més bosses i residus a fora dels contenidors. “Segons la informació que han passat els agents ambientals, la Policia Municipal farà vigilància especial en aquests sectors i es multarà la gent que deixi escombraries fora dels contenidors”, ha afirmat l’alcaldessa. Agents de paisà controlaran els punts i sancionaran les accions incíviques amb multes de 60 euros o més. Paral·lelament, ja s’està elaborant l’estudi d’anàlisi de càrrega i d’ús de contenidors de Sant Narcís, el pròxim barri on s’aplicarà aquesta mesura.

El dispositiu va acompanyat d’una campanya de sensibilització i informació. “S’han contractat dues persones del barri, a través d’un pla d’ocupació, que faran treballs de sensibilització sobre la recollida selectiva i els voluminosos”, ha explicat el regidor Martí Terés.

Abans de posar en marxa aquestes mesures, l’Ajuntament de Girona ha reubicat alguns contenidors de Santa Eugènia per ordenar la zona i solucionar els problemes que els agents ambientals han detectat. La principal actuació ha estat retirar els contenidors lliures i concentrar-los en un únic punt amb totes les fraccions o donar més capacitat a algunes àrees. Per exemple, s’ha eliminat el punt del carrer del Costabona nº 49 i, a canvi, s’ha eixamplat el del nº 39. Al carrer del Montseny s’han retirat els contenidors de rebuig que hi havia als nº 39 i 47 i s’ha creat una àrea completa al nº 51. També s’ha eliminat el punt del Parc de Núria Terés i Bonet i s’ha ampliat el del carrer del Montseny nº77; s’han reordenat contenidors de paper entre el carrer de les Agudes i el carrer de la Maçana; i s’han retirat dues papereres on es deixaven bosses d’escombraries (una al carrer d’Orient nº 6 i una altra, al carrer de la Maçana nº 20). 

D’altra banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que s’ha obligat a reduir l’horari d’obertura de cinc bars del barri de Santa Eugènia pels sorolls i molèsties que els clients causen als veïns. La sanció durarà sis mesos i com a màxim demà es farà efectiva. Aquests establiments hauran de tancar dues hores abans del permès (de dilluns a dijous, l’horari es reduirà de les 2:30 a les 00:30; i el cap de setmana, de les 3 a la 1 h). També s’ha sol·licitat al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya que s’obligui a un d’aquests bars a tenir permanentment un responsable de seguretat perquè en alguna ocasió hi ha hagut aldarulls. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/136218_lajuntamentdegironamultaralincivi-meamble-e-combrarie-albarride-antaeugenia-1.htm