logo
Imprimir
30-06-2020 | 14:43hs
•ALT EMPORDà

Un nen mort després d’ofegar-se a la platja de Roses

Es trobava al mar acompanyat d’un altre menor, de sis anys, que està en estat crític a l’Hospital Josep Trueta de Girona

Un nen de set anys ha mort i un altre menor de sis es troba en estat crític després d’aparèixer ahir surant al mar a la platja de la Perola de Roses. Tots dos infants, de Figueres, van quedar en estat crític després d’ofegar-se al voltant de dos quarts de set de la tarda, i segons assenyalen fonts municipals un cop fora de l’aigua els van practicar maniobres de reanimació durant una hora. Immediatament després, van ser traslladats en helicòpter a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on hi està ingressat el menor. 

Segons apunten les primeres informacions, els joves estaven amb els pares d’un d’ells, que havien deixat els petits jugant a la platja i, al cap d’una estona, en girar-se, els van veure surant a l’aigua. Com van detallar alguns testimonis, van ser els mateixos adults els qui van treure els menuts del mar. 

Tal com van subratllar des del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), un dels nens va ser recuperat amb les maniobres de reanimació abans de ser traslladat al centre hospitalari, mentre que l’altre va arribar a l’hospital inconscient i va morir poc després. A banda dels dos helicòpters, el SEM també va activar quatre unitats terrestres i el metge del CAP, a més d’un equip de psicòlegs. 

Es dóna la circumstància que a la platja de Roses, ubicada davant de l’icònic edifici conegut com les Ones, encara no hi ha activat el servei de socorrisme de la temporada. Més enllà dels operatius del SEM, fins al lloc dels fets també hi van arribar efectius de la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local, que van desallotjar la platja per tal que poguessin aterrar els helicòpters. El d’ahir és el primer ofegament mortal a les platges del litoral català des que ha començat l’estiu.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/136217_unnenmortde-pre-dofegar-ealaplatjadero-e--1.htm