logo
Imprimir
29-06-2020 | 21:49hs
•ALT EMPORDà

La Casa Walter Benjamin de Portbou acull una presentació d’un llibre sobre el Comte Ponç V d’Empúries

L’obra, escrita per José Mañoso i coordinada per Jaume Simon, ja es troba a la venda a les llibreries Abacus i L’Auca de Figueres

El passat dissabte la Casa Walter Benjamin de Portbou va aixoplugar la presentació del llibre de José Mañoso ‘La tragèdia del Comte Ponç V d’Empúries i el declivi del Castell de Quermançó’, un acte que va comptar amb la participació de Jaume Simon, qui ha estat el coordinador de l’obra. 

L’activitat, organitzada per l’entitat Passatges de Cultura Contemporània de Portbou i pels Amics del Castell de Quermançó de Vilajuïga i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Portbou, també va gaudir de la presència de diversos representants de l’entitat cultural agermanada Salvem Querroig, de Banyuls de la Marenda. Més enllà de la presentació, durant la tarda també es va projectar el curtmetratge ‘Quermançó, camí de trobadors’. 

El llibre, que ja es pot adquirir a les llibreries de Figueres Abacus i L’Auca, narra les aventures de Ponç V, comte d’Empúries i fill de la vescomtessa Sibil·la de Palau, que a causa d’un cúmul de circumstàncies dispars es va veure obligat a entrar en combat i esdevenir així un protagonista històric, en un moment en el qual el comtat d’Empúries no passava per una de les seves millors èpoques. 

Finalment, i després de la gran victòria assolida contra francesos i croats, Quermançó va quedar alliberada i Ponç V va rebre favors reials fins a aconseguir una gran etapa d’esplendor. No obstant això, amb el temps va haver d’enfrontar-se a durs cops, com ara la pèrdua del seu fill Hug, mort assassinat, o de la seva filla Blancaflor, la ‘nineta dels seus ulls’. Com a guinda d’aquestes malastrugances, va ordenar capturar una nau veneciana, per la qual cosa va ser denunciat pel Papa. Massa adversitats per una vida que estava encaminada a un destí tràgic.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/136167_laca-awalterbenjamindeportbouacullunapre-entaciodunllibre-obreelcomteponcvdempurie--1.htm