logo
Imprimir
29-06-2020 | 14:20hs
•LA GARROTXA

Una festa major original, participada i intergeneracional a Sant Joan les Fonts

Divendres la festa va acabar amb una vetllada teatral al prat de Can Miquelet amb la companyia Improshow i la col·laboració d'Els Colats

La setmana passada se celebrava la festa major de Sant Joan les Fonts. Una festa marcada per la singularitat, per la presència de la COVID-19. La Comissió de Festes de Sant Joan va saber adaptar la festa a unes circumstàncies tan especials i aconseguir que petits i grans hi participessin, convertint-la en una de les edicions més intergeneracionals que s'han celebrat mai.

Es va procurar en tot moment respectar les mesures sanitàries de seguretat i preparar una programació el màxim de participativa.

Tot va començar amb el concurs de pintura ràpida organitzat per l'EMBA que va comptar amb un bon nombre de participants. Avui a les 5 de la tarda, hi haurà el lliurament de premis.

Un any més, la Flama del Canigó va arribar al municipi i la infermera santjoanenca de l'àrea bàsica i membre d'Òmnium Garrotxa, Montse Coll, va ser l'encarregada de llegir el manifest, aquest any dedicat també en bona part a les víctimes de la pandèmia. Es van repartir fanalets de cartró amb la flama als assistents.

Un dels moments més esperats de la festa va ser el pregó, aquest any de la mà de la llevadora Pilar Puigdemont. Va fer un emotiu recorregut per la seva vida, explicant anècdotes, i donant a conèixer com ha evolucionat la seva feina en els seus quaranta anys de professió. Va aprofitar per recordar a tothom que en aquests moments de pandèmia és molt important la distància física, la mascareta i el rentat de mans.

Després van venir els focs artificials que, dit per tothom, aquest any van ser espectaculars.

El dia de Sant Joan començava amb la celebració de la tradicional missa a càrrec de mossèn Miquel Vall-llosera i, després, seguia amb un vermut des d'uns balcons que veïns i veïnes van engalanar per a l'ocasió i el concurs de Tik Tok on els més joves van poder demostrar les seves habilitats i optar a premis.

A la tarda, es va emetre un programa especial des de Ràdio Sant Joan per on van passar persones que havien estat membres de la comissió de festes en diferents èpoques i, entre tots, es va recordar com era abans la festa major i es van explicar moltes anècdotes. Fer-ho així, a través de les ones de la ràdio, va ser una idea molt original i que va agradar molt. Però aquesta no va ser l'única bona pensada. Els oients podien trucar a la ràdio i aconseguir diversos regals per valor de 50€ procedents dels comerços i empreses del municipi. I és que la comissió de festes va decidir que la subvenció que sol rebre per organitzar la festa major anés per ajudar a l'economia local. Un gest que sens dubte és molt lloable. En el transcurs del programa es va proclamar l'Hereu i la Pubilla que aquest any són en Lluc Danés i l'Anna Roca.

Divendres la festa va acabar amb una vetllada teatral al prat de Can Miquelet amb la companyia Improshow i la col·laboració d'Els Colats.

Des de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts volen agrair a la Comissió de Festes l'esforç i l'originalitat a l'hora de preparar aquesta edició tan especial de la festa major.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/136122_unafe-tamajororiginalparticipadaiintergeneracionala-antjoanle-font--1.htm