logo
Imprimir
28-06-2020 | 23:20hs
•CATALUNYA NORD

Nicolas Garcia recupera l’alcaldia d’Elna

La seva formació, ‘Elne comm’une idée neuve’, s’ha imposat al partit del fins ara alcalde, Yves Barniol

La llista ‘Elne comm’une idée neuve’, liderada per Nicolas Garcia, s’ha imposat a la segona volta de les eleccions municipals a Elna, al Rosselló. En concret, la formació de Garcia, que recupera així la batllia del municipi, ha assolit el 54% dels suports, mentre que el seu principal rival a les urnes, el fins ara alcalde Yves Barniol (‘Voir, Vouloir, Oser pour Elne’) ha obtingut el 46% dels vots. Les eleccions d’avui s’havien d’haver celebrat el passat 22 de març, però la crisi sanitària arran del coronavirus Covid-19 ho va fer impossible.

Els resultats confirmen la tendència ja evidenciada durant la primera volta dels comicis municipals, quan Garcia es va quedar a només 39 vots d’obtenir la majoria absoluta. Aleshores, el membre del Partit Comunista Francès va vèncer amb un 49% dels vots, molt per sobre de Barniol, amb un 29%, i de Jean-Claude Pairet (‘Elne Dynamique Avec Vous’), amb un 22%. 

Amb aquest triomf, Garcia recupera una batllia que ja va liderar des del 2001 i fins al 2014. Ho fa al capdavant d’un projecte on sobresurten tres eixos de treball fonamentals: la convivència, el medi ambient i la democràcia participativa. 

Elne comm’une idée neuve

Com ja ha assenyalat Garcia en més d’una ocasió en aquest mitjà, ‘Elne comm’une idée neuve’ no és una formació política convencional, quelcom que queda de manifest en la seva manera de fer. En aquest sentit, durant la campanya electoral els representants de la formació van optar per fer un porta a porta per explicar el projecte polític del partit. A més, la gran majoria de la cinquantena d’integrants de la formació no tenen cap experiència prèvia en la política, tot i que sí que estan estretament vinculats amb l’esquerra i el progressisme. “A la nostra formació hi ha diversitat d’idees, amb persones amb ganes de fer bé les coses”, apuntava en aquest mitjà Garcia.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/136049_nicola-garciarecuperalalcaldiadelna-1.htm