logo
Imprimir
25-06-2020 | 22:08hs
•ALT EMPORDà

Els veïns de Llançà reclamen seguretat

El municipi alt-empordanès ha patit diversos robatoris durant les darreres setmanes

Des de fa uns dies el municipi de Llançà viu una situació agitada a causa dels diversos assalts que s'han produït en habitatges, comerços i automòbils. Un context, aquest, que el passat dilluns i dimarts va derivar en protestes col·lectives que, en el cas de la primera, que va finalitzar davant d'un bloc de pisos ocupat per uns joves que la mateixa ciutadania atribueix els actes delictius, va necessitar la intervenció dels Mossos d'Esquadra, tenint en compte que la crispació va anar en augment amb el pas dels minuts. En aquest sentit, els Mossos es van haver d'endur escortats els joves.

Segons els veïns, el missatge que es reclama és clar. "Reclamem més seguretat pels fets delictius ocorreguts en aquests darrers dies", explica una veïna i mare del nucli costaner, que ha volgut guardar la seva privacitat i que també afegeix que, de moment, l'única resposta que se'ls ha donat és que "s'està treballant" per donar una solució al conflicte actual.

Missatge de Buch

La situació a Llançà ha arribat a les altes instàncies polítiques catalanes. Així, el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, recordava ahir als llançanencs i llançanenques que els encarregats de "vetllar per la seguretat" són els cossos policials, no la mateixa ciutadania. "Si algun ciutadà pretén prendre el lideratge o la força pel seu compte també serà denunciat pels cossos policials", va subratllar el conseller. "Amb advertiments com el de Buch estem poc esperançats que la situació millori, perquè es demostra que l'única cosa que volen és que callem", afegeix el testimoni anterior.

Les paraules de Buch van arribar en un moment en el qual el municipi alt-empordanès ha augmentat la presència policial als seus carrers. Així ho va assenyalar l'alcalde, Francesc Guisset (PSC), que va agrair aquest augment dels agents a la conselleria tot i que va recordar que ja feia temps que s'estava reclamant més dotació policial de caràcter preventiu.

Marxa suspesa

D'altra banda, ahir es va posposar una altra concentració, en aquest cas convocada per Moviment Antiracista Figueres. "A causa del poc temps per organitzar la resposta i la poca participació com a conseqüència, ens veiem obligats a posposar la concentració", va informar l'entitat. La marxa, que s'havia de celebrar a les set de la tarda a l'estació de tren, tenia com a objectiu denunciar el "discurs d'odi" que segons la plataforma es va crear durant la manifestació del dilluns contra els joves ocupes. Des de Llançà, el mateix alcalde i la mateixa ciutadania han expressat "indignació" pel fet que s'hagin volgut vincular les mobilitzacions que clamen més seguretat amb el racisme.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/135848_el-vein-dellancareclamen-eguretat-2.htm