logo
Imprimir
05-06-2020 | 20:31hs
•BAIX EMPORDà

Cap Roig crea el Jardí de la Dorothy, un espai per llegir i relaxar-se

Homenatja la creadora de l'indret i ha propiciat la creació d'activitats literàries per a famílies i adults

La Fundació la Caixa ha creat als Jardins de Cap Roig el Jardí de la Dorothy, un espai dedicat a la lectura i la relaxació que homenatja Dorothy Webster, creadora, juntament amb el seu marit, d'aquest paratge únic de la Costa Brava. L'espai, totalment envoltat de vegetació, compta amb fonts d'aigua, terra entarimat i un mobiliari i llum ideals per a reposar. El jardí està concebut perquè el visitant s'hi pugui asseure a descansar llegint un llibre, sentir el so de la natura o gaudir del paisatge empordanès.

L'espai, a més, ha propiciat la posada en marxa d'activitats literàries per a adults i famílies a càrrec de la Fundació Josep Pla de Palafrugell. Entre d'altres, s'hi faran propostes com Vermut literari amb Josep Pla; Ruyra amb gust de sal; Ens divertim llegint o Contes a dins la capsa; que s'afegeixen a la Ruta Josep Pla a Cap Roig, un recorregut guiat pels jardins botànics a partir dels fragments de l'obra de Pla en els quals descriu els racons més emblemàtics de la zona.

En aquest nou espai, també s'hi pot trobar plantes recuperades de l'època de la construcció de Cap Roig, l'any 35, així com làmpades de ferro de l'època fetes a mà.

Set milions per millorar l'espai

Amb les diverses millores que ha fet la Fundació la Caixa en el recinte, es vol mantenir l'esperit amb què la família Woevodski va cedir tot el conjunt a la Caixa d'Estalvis de Girona, que era el de preservar el patrimoni paisatgístic i arquitectònic de l'indret. Entre el 2011 i el 2019, s'hi han destinat 7 milions d'euros, que han permès fer millores estructurals, especialment al castell, un edifici tancat al públic i en desús i en el que ara es construirà un auditori soterrat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/134299_caproigcreaeljardideladorothyune-paiperllegirirelaxar-e-1.htm