logo
Imprimir
05-06-2020 | 16:22hs
•BAIX EMPORDà

Castell-Platja d’Aro aprova un pla per al reinici socioeconòmic amb 50 accions

La mesura, valorada en 4,3 milions, es bifurca en diferents àmbits d’actuació: la reactivació econòmica local, de seguretat i mobilitat, el suport a les persones i la viabilitat financera i l’estabilitat pressupostària

Amb l’objectiu de fer front a les conseqüències econòmiques i socials generades per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró ha aprovat un acord avalat pel seu Ple Municipal amb un total de 50 mesures valorades, en conjunt, en 4,3 milions d’euros. En concret, aquesta munió de propostes es divideixen en quatre àmbits d’actuació: la reactivació econòmica local, de seguretat i mobilitat, el suport a les persones i la viabilitat financera i l’estabilitat pressupostària. Segons apunten fonts municipals, aquest pla d’accions s’ha definit en “línies estratègiques de futur, treballades des d’un punt de vista tècnic i polític, de forma coordinada amb els diversos grups polítics i municipals i amb els representants del teixit socioeconòmic local”. 

Pel que fa a l’àmbit de la reactivació econòmica i local, destaca l’acció de crear una aplicació per a dispositius mòbils i la targeta AROimpulsa per a tirar endavant promocions sectorials o de temporada així com la reserva horària en establiments, entre altres recursos. Dins d’aquesta mateixa línia d’actuació també sobresurt l’impuls a l’hora de crear campanyes pròpies de promoció turística i la participació en les territorials mancomunades de la marca Empordà i Costa Brava, o la creació de nous formats d’activitats, espectacles i accions culturals i de dinamització de petit format que permetin garantir el distanciament i, per tant, la seguretat dels visitants. 

Amb relació a l’àmbit de la seguretat i la mobilitat, des de l’equip de govern han plantejat la reordenació de la mobilitat en les zones de màxima afluència de visitants i l’ampliació d’ofici de les ocupacions de via públic. Altrament, també s’apostarà per la incorporació d’eines d’informació i comunicació, per la creació d’aparcaments dissuasius o per la divisió visual de les platges en diverses zones per tal de garantir-ne, i controlar-ne, l’aforament. A més, es crearà un equip de 35 informadors municipals vinculat a la Policia Local. 

Relatiu a l’àmbit de suport a les persones, s’han previst diversos suplements pressupostaris de les partides d’ajudes al lloguer per a famílies, d’emergència social, serveis d’ajuda a domicili, beques socials i menjador escolar, del Banc d’Aliments o d’àpats a domicili. Un paquet de mesures, aquest, que compartirà protagonisme amb altres eines com ara la consolidació del Grup de Seguiment i Suport Emocional a la gent gran i les famílies o la garantia de disposar dels Casals d’Estiu. 

Finalment, en matèries fiscals, des del consistori s’ha treballat per assolir la reducció o bonificació del 25% de la taxa d’escombraries industrials no essencial; la reducció o bonificació del 55% de la taxa d’ocupació en domini marítimo-terrestre d’hamaques, guinguetes, esports nàutics i camps de boies, o la creació de la subvenció a activitats per a l’adaptació a la Covid-19, entre altres mesures.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/134288_ca-tell-platjadaroaprovaunplaperalreinici-ocioeconomicamb50accion--1.htm