logo
Imprimir
04-06-2020 | 14:29hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles obre dissabte la temporada de bany a l'Estany

Es restringirà i limitarà l'accés a la zona de la Caseta de Fusta per garantir l'aforament màxim i s'ha reforçat la neteja i desinfecció

La temporada de bany a l'Estany de Banyoles s'obrirà aquest dissabte i s'allargarà aquest any fins al 20 de setembre. L'Ajuntament de Banyoles, que regula el bany a les zones autoritzades a l'Estany, ha establert diferents mesures addicionals per la Covid-19 per aquesta temporada.

A la zona de bany públic de la Caseta de Fusta, des d'aquesta setmana s'estan portant a terme les tasques per condicionar l'espai amb la col·locació de les boies que delimiten la zona de bany, que és d'uns 30 metres des de la riba. Com a mesures addicionals per la crisi sanitària generada per la Covid-19, s'establirà un control de l'espai i limitació de l'aforament.

En aquest sentit, i a partir d'aquest dissabte, coincidint amb la fase 2 de desconfinament, l'Ajuntament limitarà a 90 persones l'aforament previst a la Caseta de Fusta. També estaran tancades les dues fonts públiques que hi ha l'espai, seguint les restriccions establertes per les autoritats sanitàries.

A més, durant tota la temporada de bany es reforçaran les tasques de neteja, desinfecció, manteniment i jardineria, tant de l'espai com dels lavabos públics que hi ha a l'entorn de la Caseta.

També s'ha reforçat el servei de vigilància, salvament i socorrisme, establint un únic horari d'obertura per tota la temporada d'estiu amb l'objectiu de facilitar el bany a la Caseta de Fusta. L'horari només es reduirà a partir de setembre, quan habitualment baixa també l'afluència de banyistes a l'espai.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Banyoles i Batlle d'Aigües, Albert Tubert, ha destacat que "en les darreres setmanes hem treballat estretament amb l'Agència Catalana de l'Aigua per definir les mesures que calia aplicar per garantir el bany a l'Estany".

L'horari d'accés a la zona de bany de la Caseta de Fusta serà de 2/4 d'11 del matí a 2/4 de 9 del vespre des d'aquest dissabte fins al 31 d'agost. De l'1 al 20 de setembre, l'horari serà de les 11 del matí a les 7 de la tarda.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/134166_banyole-obredi-abtelatemporadadebanyale-tany-1.htm