logo
Imprimir
04-06-2020 | 09:37hs
•LA SELVA

El municipi de Sils inicia el procés de canvi cap a la recollida de residus porta a porta

La gestió d'aquest sistema de recollida de residus es farà a través del Consell Comarcal de la Selva i està previst que es posi en marxa el mes d'octubre de 2020

La població de Sils ha iniciat el procés de canvi cap a la recollida de residus porta a porta. Així ho ha avançat l'ens selvatà, que s'encarregarà de la gestió. En aquests moments, des del Consell Comarcal de la Selva s'ha iniciat la campanya de comunicació a la població, que es desenvoluparà en diverses fases durant els pròxims mesos fins a la implantació d'aquest nou servei de recollida de residus, que està previst que sigui el mes d'octubre.

El nou sistema de recollida de residus porta a porta consisteix a dipositar els residus a la porta de casa correctament separats en les fraccions que ja coneixem: orgànica, resta, envasos, paper i vidre. Pel que fa al vidre, preveiem mantenir la seva recollida amb els mateixos contenidors del carrer.

En aquest sentit, des de l'ens selvatà s'organitzaran conjuntament amb l'Ajuntament diverses reunions amb representants de totes les associacions, entitats i comunitats de veïns per fer-les coneixedores de totes les novetats fins a la implantació de la recollida porta a porta.

De fet, aquest dimarts -2 de juny- al vespre, l'empresa de serveis mediambientals NORA encarregada d'implantar el servei de recollida de residus porta a porta a Sils, va organitzar una reunió informativa dirigida als regidors del ple de l'Ajuntament.

La sessió és una de les moltes reunions que està previst que es vagin organitzant fins aaquest octubre amb els diversos col·lectius del municipi per donar a conèixer tota la informació necessària per preparar-se per l'arribada d'aquest nou model de recollida de residus a aquesta població.

Per què es recicla més amb aquest model?

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els seus residus ben separats a la porta de casa seva. Per facilitar aquest control, com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l'identifica amb l'adreça de la llar.

El reciclatge beneficia el medi ambient per molts motius que, a més a més, relacionen medi ambient amb economia. I és que els residus reciclats no són altra cosa més que recursos materials que ens permeten fabricar nous articles i reduir substancialment l'extracció de matèries primeres del planeta.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/134128_elmunicipide-il-iniciaelproce-decanvicapalarecollidadere-idu-portaaporta-1.htm