logo
Imprimir
03-06-2020 | 14:29hs
•ACTUALITAT GIRONA

Comencen les obres de la nova estació de la Girocleta a Santa Eugènia

L'ús de la Girocleta ha crescut un 10,35% en un any

Les obres de la nova estació de la Girocleta al barri de Santa Eugènia ja han començat. El nou punt comptarà amb 21 aparcaments, amb l'opció d'encabir-ne més en un futur, i està previst que es posi en marxa a finals d'aquest mes de juny. L'estació estarà situada, concretament, a la rotonda de Santa Eugènia, un barri que compta amb tres punts més d'estacionament.

Amb aquest nou aparcament, Girona passarà a tenir un total de 22 estacions repartides per tota la ciutat i 577 aparcaments individuals. Actualment hi ha 300 bicicletes i està previst incorporar-ne més després de l'estiu. La voluntat de l'Ajuntament és potenciar l'ús del transport sostenible, és per aquest motiu que a banda de l'estació de Santa Eugènia també està previst aquest any instal·lar-ne una altra entorn del barri de Pedret.

"Des de l'Ajuntament apostem pel transport sostenible, i avui celebrem el Dia Mundial de la Bicicleta tirant endavant una nova estació que donarà servei a una zona amb molt de moviment perquè és propera als Maristes i a altres equipaments públics i comercials, a part de ser un espai dens en habitatges. Per això creiem que serà una estació molt utilitzada, que ajudarà a fer créixer encara més l'ús de la Girocleta i disminuir el transport en vehicle privat", ha afirmat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

En paral·lel, l'ús de la Girocleta continua augmentant i cada vegada són més els ciutadans i ciutadanes que utilitzen aquest transport sostenible per moure's per la ciutat. Concretament, l'ús de la Girocleta va créixer un 10,35% el 2019, respecte a l'any anterior. En total es van fer 538.817 viatges, mentre que el 2018 en van ser 488.296. Pel que fa al nombre d'usuaris, es va tancar el 2019 amb 3.592 persones, un 8,06% més que el 2018 quan n'eren 3.324.

Les estacions més utilitzades el 2019 van ser la de la plaça de Catalunya i la de l'avinguda de Ramon Folch, les quals van acumular entre 40.000 i 45.000 viatges cada una. També van comptar amb una àmplia freqüència els punts situats a l'estació de RENFE i d'autobusos, a la plaça de Miquel de Palol, a la plaça del Marquès de Camps, a Fontajau i al carrer d'Emili Grahit.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/134078_comencenle-obre-delanovae-taciodelagirocletaa-antaeugenia-2.htm