logo
Imprimir
02-06-2020 | 10:53hs
•BAIX EMPORDà

Les platges de Palamós s'acondicionen per acollir usuaris complint totes les mesures necessàries per evitar contagis de la Covid-19

Palamós compta amb més de 86.000m2 de superfície de sorra en el global de les seves cinc platges que, aplicant totes les mesures de distanciament previstes, queden a disposició dels usuaris

L'aplicació de la fase 2 del desconfinament ha permès l'accés a la platja d'una manera normalitzada sumant la possibilitat de banyar-se o poder prendre el sol, a les activitats que hi havia estipulades fins ara.

En aquest sentit l'Ajuntament de Palamós preveu poder donar cabuda a tots els usuaris que aquest estiu vulguin fer ús de les platges del municipi, tenint en compte que la gran majoria té una superfície de sorra suficientment ampla per garantir el distanciament entre usuaris.

L'Àrea municipal de Turisme de manera conjunta amb la de Serveis Tècnics han pogut fer l'estudi de les capacitats d'aforament de les cinc platges del municipi, tenint en compte tots els requeriments de seguretat i higiene que permetin evitar contagis per coronavirus.

Aquest estudi conclou que les cinc platges de Palamós (Gran de Palamós, La Fosca, Castell, Morro del Vedell i cala Estreta), amb més de 86.000m2, podran acollir prop de 15 mil usuaris complint totes les mesures de necessàries, i que a banda del distanciament social de 2m, inclou també, deixar lliures els 6m des de la línia d'aigua o els 3m de distància a banda i banda de les passarel·les d'accés i de la resta d'elements de platja.

Només a la platja Gran de Palamós que compta amb més superfície de sorra lliure per a la utilització dels usuaris, es calcula que un total d'11.000 persones podrien fer-ne ús de manera simultània.

L'estudi tècnic realitzat apunta que l'aforament màxim que s'ha calculat en el global de les cinc platges (15 mil usuaris) no s'hi arribarà en cap moment, tenint en compte que aquest número no s'ha superat mai, ni en les temporades turístiques amb més afluència de gent.

Cartells informatius
Durant els propers dies l'Ajuntament de Palamós instal·larà cartelleria informativa a totes les platges, que inclourà en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès, els protocols de seguretat i higiene que els usuaris d'aquests espais litorals hauran d'aplicar per evitar possibles contagis.

Aquests cartells adverteixen, entre altres, de la necessitat de mantenir sempre una distància de seguretat de 2 metres respecte a la resta de persones i la distància de 4 metres entre para-sols.

També es fa referència a les normes de l'ús de dutxes i rentapeus que caldrà utilitzar de manera individual i mantenint la distància respecte a la resta de persones que esperen el torn. O bé de l'obligació d'utilitzar calçat per caminar per les passarel·les d'accés a les platges.

Totes les normatives que s'apliquin a l'ús de les platges i del litoral es podran consultar a l'APP municipal.

Informadors a peu de platja
Entre les mesures d'informació que s'aplicaran a les platges del municipi per evitar contagis per coronavirus, l'Ajuntament de Palamós preveu també la contractació d'informadors per a realitzar una tasca de conscienciació i control a peu de platja.

En aquest cas però aquest sistema no s'aplicarà fins que es permetin els desplaçaments entre regions, i augmenti el nombre de visitants al municipi, moment en el qual es pot requerir d'un seguiment més exhaustiu dels aforaments a les platges.

Platges a punt
Durant les darreres setmanes l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós i mitjançant els operaris de la Brigada Municipal, ha realitzat les feines de condicionament i millora de les platges del municipi, algunes d'elles, com La Fosca o Castell, afectades el gener passat pel temporal Glòria. D'aquesta manera s'ha procedit a retirar les restes vegetals acumulades per aquests temporals, realitzant els arranjaments d'accessos (escales i rampes), canalitzant les rieres que hi desemboquen, i executant les tasques de millora de la planimetria de la sorra d'aquestes platges.

Aquestes tasques s'han complementat amb el muntatge de dutxes, rentapeus i passeres, i de la resta de serveis necessaris per tenir les platges amb totes les condicions per rebre els usuaris.

En els propers dies es preveu poder actuar també en l'arranjament de diversos desperfectes que el temporal Glòria va causar als àmbits litorals de Sota Cala Margarida i de la platja de Sa Tamardia.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/133965_le-platge-depalamo-acondicionenperacolliru-uari-complinttote-le-me-ure-nece-arie-perevitarcontagi-delacovid-19-1.htm