logo
Imprimir
01-06-2020 | 20:16hs
•SALUT

Primer dia sense morts per coronavirus a l'Estat des del 3 de març

Simón admet que hi pot haver algun retard en les dades, però que les xifres són "bones"

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que en les darreres 24 hores no s'ha confirmat cap mort per coronavirus a tot l'Estat. Aquest fet, que no passava des del 3 de març, no és l'única bona notícia, ja que també continuen baixant els contagis. De fet, una dotzena de comunitats autònomes han detectat menys d'un cas al dia, el que és "una dada esperançadora" per al director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón.

Simón, que ha reiterat que l'estratègia de la detecció precoç funciona, ha admès que hi podria haver "algun retard" en les notificacions del cap de setmana, però que les dades d'evolució a tot l'Estat són "bones". Tot i aquestes xifres, però, ha insistit que cal ser "prudent". "Podem passar de fase, però ho hem de fer amb molt de compte", ha dit, i s'ha mostrat preocupat per algunes festes detectades en els darrers dies.

Situació estable a Girona

Pel que fa a les comarques gironines, actualment hi ha 86 persones ingressades per Covid-19, el mateix nombre que divendres. Segons les dades del Departament de Salut, hi ha 8 pacients en estat greu, una xifra que també es manté estable. El que ha baixat és el nombre de professionals sanitaris afectats: 29, dos menys que divendres.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/133908_primerdia-en-emort-percoronaviru-ale-tatde-del3demarc-1.htm