logo
Imprimir
01-06-2020 | 09:47hs
•LA SELVA

Tossa, amb residència geriàtrica vestida de verd

El centre “Túrsia” continua sense casos de Covid-19

La residència geriàtrica “Túrsia” de Tossa, amb 35 usuaris residents i 29 treballadors, 4 dels quals confinats amb els usuaris residents des de l’inici de la pandèmia sanitària, continua essent un geriàtric “verd”, és a dir, sense casos de Covid-19. L’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, afirma que “ha estat gràcies a l'esforç titànic dels professionals del geriàtric, sempre al peu del canó d'ençà que la direcció, ja a la segona quinzena de gener, va començar a alertar de la situació que veia a venir. Tots a una i amb total suport de l'equip mèdic de referència que, sota el seu criteri, va derivar usuaris residents a l'hospital, sense cap discriminació d'edat, quan ho va creure necessari per a qualsevol patologia que tenien”. “Ara més que mai, aquell col·lectiu que la societat mirava de reüll s'ha de posar sobre la taula i valorar la tasca que fan cuidant i protegint els nostres avis, una feina molt poc reconeguda i no poques vegades ingrata amb unes condicions laborals precàries. Com a alcaldessa, em sento orgullosa que hagin vestit de color verd la residència geriàtrica de Tossa i espero que la desescalada es faci de la millor manera”, afegeix Colom.

I és que a partir d'avui dilluns, amb l'entrada a fase 2 del desconfinament, es permeten les visites al centre amb una sèrie de restriccions a complir:

- Una visita per setmana amb cita prèvia trucant al 609916059.

-Les franges horàries són: 10.30-11.00; 11.15-11.45; 12.00-12.30; 15.45-16.15; 16.30-17.00; 17.15-17.45; 18.00-18.30, de dilluns a divendres. Els dissabtes només en franges de matins.

-La visita pot durar un màxim de 30 minuts i només un familiar per usuari resident.

-De moment, no es pot tocar, donar abraçades i petons als usuaris residents i s'ha de mantenir una distància de 2 metres.

-S'ha de portar mascareta quirúrgica i guants. Els guants han de ser nous i es posaran just abans de fer la visita. La residència geriàtrica proporcionarà gel per fer el rentat de mans.

-Un professional estarà pendent que es compleixin les normes de visita.

L'alcaldessa vol agrair la feina de l'equip del geriàtric de Tossa, "que durant molts anys ha estat en l'anonimat i segueix tenint cura d'un col·lectiu molt vulnerable. Des de l'ajuntament seguirem treballant i donant suport al personal, als usuaris residents i a les visites perquè els nostres avis puguin tornar a fer abraçades a tots els seus estimats, no oblidant mai que no es tracta d'un problema individual, sinó de tota la comunitat. No podem abaixar la guàrdia i hem de continuar amb les estrictes mesures de prevenció i protecció. Finalment, Colom conclou que "necessitem de la col·laboració de tothom perquè la residència geriàtrica de Tossa continuï essent un centre verd".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/133842_to-aambre-idenciageriatricave-tidadeverd-2.htm