logo
Imprimir
28-05-2020 | 13:47hs
•ACTUALITAT GIRONA

L’Ajuntament de Girona instal·larà nou càmeres lectores de matrícules per millorar la seguretat als barris

L’actuació forma part d’un projecte municipal per dissuadir i investigar robatoris de vehicles i, en cap cas, permetrà la vigilància de persones ni de control ambient

L’Ajuntament de Girona ha iniciat les actuacions previstes al programa per a la gestió i la implantació d’un sistema de videovigilància a la ciutat i instal·larà, en les properes setmanes, un total de nou càmeres lectores de matrícules en diversos espais de la via pública. Aquests punts de control se sumaran als dos que ja hi havia a la plaça de la Vila de Perpinyà i a la rotonda del Mas Gri, i suposaran l’existència d’un total d’onze sistemes de vigilància. L’eina també permetrà el control d'accés d’entrada i sortida de vehicles a la ciutat, una de les necessitats en l’àmbit policial que ha posat de manifest la mesura de confinament per evitar el contagi del COVID-19.

Els aparells s’instal·laran en set ubicacions dels sectors de Montilivi, Palau, Montjuïc i La Creueta. Concretament, als carrers de la Riera de Can Camaret i del Pic de Peguera, on hi haurà dues càmeres a cada punt; al carrer del Camp d’Or; al barri de Montjuïc; a l’avinguda de Montilivi, a la cantonada amb el carrer del Puigsacalm; i al carrer del Camí Vell de Fornells, on també n’hi haurà dues, una en el seu encreuament amb el carrer de l’Església de Sant Miquel i una altra a la cantonada amb el carrer Aragó.

Les càmeres compten amb un sistema de lectura de plaques i permeten la gestió d’alertes vinculades a la identificació dels vehicles. El programari que utilitzen de reconeixement automàtic de matrícules (ANPR), basat en el mètode del reconeixement òptic de caràcters (OCR), facilita possibilitats d’anàlisi avançada de mobilitat en vehicles.

L’objectiu del projecte és millorar la mobilitat a la ciutat i, alhora, incrementar la seguretat als barris. Tot plegat, a través d’una eina que possibilita la investigació de robatoris de vehicles però que s’espera que actuï com a mesura eminentment dissuasiva. “Per al nostre govern la seguretat sempre ha estat una de les nostres prioritats. Amb les càmeres que ara instal·larem procurarem evitar episodis de robatoris en habitatges i disposarem de les eines necessàries per investigar possibles fets delictius”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

El programa de videovigilància municipal s’adreçarà exclusivament al control de vehicles i, en cap cas, permetrà la vigilància de persones ni de control ambient. La Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya serà l’encarregada d’assegurar el compliment de les condicions de garanties de privacitat personal i d’aprovar tot el sistema.

Les actuacions, que es van adjudicar a l’empresa Ene Telecom per un import de 89.193,27 euros (IVA inclòs), van començar la setmana passada i tenen un termini d’execució previst d’un mes.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/133618_lajuntamentdegironain-tallaranoucamere-lectore-dematricule-permillorarla-eguretatal-barri--1.htm