logo
Imprimir
28-05-2020 | 12:44hs
•LA SELVA

L'Hospital Trueta finalitza el Programa d'hospitalització domiciliària havent atès 138 pacients en dos mesos

Un cop el pacient ha rebut l'alta, el seguiment clínic s'ha assumit des de l'atenció primària

L'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha atès 138 pacients dins el Programa d'hospitalització domiciliària, que es va donar per finalitzat ahir després de 53 dies actiu. Durant aquests gairebé dos mesos s'han atès 72 pacient per un quadre de pneumònia lleu (52%) i 66 per comorbiditats (48%) –convivència de diverses patologies. Quatre pacients han necessitat reingrés a l'Hospital, que representen el 3% dels atesos, tots ells amb diagnòstic positiu per coronavirus SARS-CoV-2. Un pacient ha estat èxitus al seu centre sociosanitari.

El Programa d'hospitalització domiciliària per a pacients amb sospita de COVID-19, liderat pels serveis d'Urgències de l'Hospital de Santa Caterina de Salt i l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, va començar a principis d'abril amb la col·laboració del Servei de Farmàcia Hospitalària dels dos centres i els professionals del SAP Argos. És la primera vegada que es posa en marxa un Programa d'hospitalització domiciliària des d'Urgències a l'Hospital Trueta.

Els pacients tributaris d'un ingrés domiciliari havien d'estar estables hemodinàmicament i sense necessitat d'oxigenoteràpia ni de tractaments agressius. Dins les primeres 24 hores posteriors a la visita del pacient a Urgències, s'hi contactava telefònicament per donar el resultat de la prova de PCR per determinar la presència de coronavirus SARS-CoV-2.

En el cas de ser positiu, s'avaluava la indicació de tractament farmacològic, considerant els riscos, la medicació crònica del pacient, la clínica i els resultats de l'electrocardiograma. En cas que el tractament fos indicat i el pacient donés el seu consentiment, se subministrava medicació per a cinc dies. Durant el tractament s'establia contacte diari telefònic amb el pacient per fer-ne el seguiment i en cas de complicacions, derivar-lo de nou al servei d'Urgències. Un cop finalitzat el tractament, el pacient era donat d'alta d'hospitalització a domicili i el seguiment es traspassava a l'atenció primària. Un total de 38 pacients han fet el tractament farmacològic a l'Hospital Trueta. Als pacients als quals no estava indicada la medicació, se'ls donava l'alta de l'hospitalització a domicili i el seguiment clínic l'assumia el seu metge o metgessa de capçalera de l'atenció primària.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/133613_lho-pitaltruetafinalitzaelprogramadho-pitalitzaciodomiciliariahaventate-138pacient-endo-me-o--1.htm