logo
Imprimir
22-05-2020 | 15:29hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona programa una trentena d'activitats en línia enfocades en la recerca de feina durant el juny i juliol

Es tracta de recursos que s’han posat en marxa durant el confinament pel COVID-19 i que ara es reforcen amb més contingut

L’Ajuntament de Girona ha programat una trentena d’activitats i recursos en línia enfocats en la recerca de feina i l’ocupabilitat durant els mesos de juny i juliol. A través del Servei Municipal d’Ocupació, el consistori pretén donar resposta a les necessitats de les persones que es troben en situació d’atur, potenciant la millora del seu capital competencial i ampliant les seves opcions de retornar al mercat de treball.

Les activitats es divideixen en quatre programes: “Parlem de feina?”, “02. Ocupacions amb opcions”, “Actua.TIC” i “Aula de Competències”. Es tracta de recursos que s’han posat en marxa durant el confinament pel COVID-19 i que es reforcen els pròxims mesos amb més contingut. L’objectiu és donar eines a la ciutadania en una època de crisi com l’actual i facilitar-los l’accés a material formatiu perquè puguin adquirir noves habilitats.

Durant el juny i juliol continuaran els directes d’Instagram per conèixer les claus de la recerca de feina. Sota el nom de “Parlem de feina?”, cada dimarts i dijous a les 11 h s’emeten  càpsules de curta durada des del compte de l’SMO. Es tracta d’una iniciativa duta a terme pel personal del Servei Municipal d’Ocupació que es va posar en marxa a mitjans d’abril i que ha tingut molt d’èxit. Les pròximes sessions aniran relacionades amb les llegendes urbanes de la recerca de feina, els canals de recerca, les preguntes típiques d’una entrevista de feina i els recursos per treballar a l’estranger, entre molts altres.

Per la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, la nova realitat després del coronavirus obliga a potenciar els recursos en ocupació. “Ens hem adaptat amb les noves tecnologies perquè durant aquest període en el qual encara hi ha restriccions continuem oferint cursos i eines per a la recerca de feina. Ara més que mai cal oferir possibilitats a la gent que ha perdut el lloc de treball, i per això des de l'Ajuntament oferim un ventall de possibilitats amplis pensant en les necessitats actuals".

D’altra banda, les sessions d’Actua.TIC estan encarades a adquirir i optimitzar eines, tècniques i recursos ocupacionals. Es duen a terme els dilluns i dimecres a les 11 h, a través de l’aula virtual de l’SMO, i tenen una durada d’una hora i mitja. A través de l’equip tècnic del servei, els usuaris poden aprendre a fer un videocurrículum, a passar una prova psicotècnia i els testos de personalitat o a saber gestionar la identitat digital.

Ocupacions amb Opcions (O2) són sessions online per connectar amb els sectors generadors de llocs de treball, a través de l’aula virtual de l’SMO. El programa començarà el 17 de juny i tindrà lloc els dimecres a les 11 h, cada quinze dies. Empreses i entitats dels sectors sociosanitari, TIC, industrials i públic parlaran sobre les situacions d’ocupabilitat en els seus àmbits.

Per últim, els pròxims dos mesos continuarà en actiu l’Aula de competències. A través de l’aula digital de l’SMO s’organitzen activitats dirigides a la millora del capital competencial de les persones, amb l’objectiu de potenciar al màxim les seves oportunitats de retorn al mercat de treball. Les sessions tenen lloc els divendres, a les 11 h, cada 15 dies.

Els interessats a participar en les sessions gratuïtes d’Actua.TIC, d’O2 o de l’Aula de competències s’han d’inscriure enviant un missatge o WhatsApp el 616 235 606 o enviant un correu electrònic a smo@ajgirona.cat. El nombre de places és limitat i s'assignen en funció de l'ordre d'inscripció.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/133141_lajuntamentdegironaprogramaunatrentenadactivitat-enliniaenfocade-enlarecercadefeinaduranteljunyijuliol-2.htm