logo
Imprimir
21-05-2020 | 20:11hs
•LA SELVA

La Selva decideix tornar les competències dels menjadors a Ensenyament

El president del Consell Comarca, Salvador Balliu, assenyala que fa quatre anys que negocien amb el Departament, però sense avançaments

Els missatges dels representants municipals són recurrents aquests dies de pandèmia. A la comarca de la Selva, per exemple, bona part d’aquests comunicats arriben des del Consell Comarcal, i més concretament a través del president de l’ens, Salvador Balliu, qui avui mateix ha adreçat un nou vídeocomunicat arran del consell d’alcaldes extraordinari que s’ha celebrat aquest matí de manera telemàtica. L’acte tenia com a únic punt la proposta d’acord relativa a la renúncia de les competències de gestió de servei de menjador escolar a la comarca selvatana. 

Des del 1996, el Consell té delegades les competències en menjadors escolars, i durant aquests anys s’han realitzat diversos concursos i s’ha comptat amb la gestió de les AMPAs, aprovada per Ensenyament. “La primera prioritat del Consell Comarcal és la vigilància dels nens i nenes, el servei educatiu i la qualitat del menjar, però ara s’acaba aquest concurs i n’hem de fer un altre”, ha apuntat Balliu, qui també ha recordat que l’ens fa més d’un any treballant amb el nou concurs. “Hem tingut en compte totes les AMPAs per a la construcció d’aquest nou concurs i aquesta nova licitació. Algunes ens han manifestat que volen empreses de proximitat i més aviat petites, i que cal valorar molt la qualitat i la varietat del menjar”. 

“Ara bé, portem també molts anys parlant amb el Departament d’Ensenyament al voltant de la gestió d’aquests menjadors. Per un costat, treballem amb la possibilitat que siguin les pròpies AMPAs les que puguin portar aquests menjadors, i només hi ha una forma que ho permet: que ho facin de manera directa. Això vol dir que siguin elles les que contracti el personal i que es facin ells mateixos el menjar. És a dir, que sigui com una empresa sense ànim de lucre”, ha subratllat Balliu, que ha recalcat que aquesta opció és real i que així s’ha manifestat a les mateixes AMPAs. 

D’altra banda, durant aquest temps algun ajuntament selvatà ha manifestat la seva predisposició per responsabilitzar-se de la gestió, però des del Departament s’ha desestimat. En aquests moments, a la comarca només hi ha un Ajuntament que té el servei de menjador del seu centre destinat al mateix servei d’Ensenyament, que ha fet una licitació que ha anat a parar a una empresa de Castellar del Vallès. “Aquest és un exemple clar de com funcionen aquestes licitacions gestionades per Ensenyament”. 

“Amb els menjadors no fem política”

Balliu s’ha mostrat contundent a l’hora de parlar de la gestió d’aquest servei. “Amb els menjadors no hi hem guanyat mai ni un euro i no hi fem política, tot el contrari. Però sí que entenem el posicionament i la preocupació de les AMPAs. I tenint en compte que el Departament no estableix unes regles clares i una línia a seguir, avui hem decidit fer un canvi total en la gestió”. Així doncs, des del Consell  Comarcal han decidit convocar un ple i tornar les competències al Departament d’Ensenyament. “El que volem nosaltres és estar al costat dels Ajuntaments, de les AMPA’s i de la nostra gent, amb qui hem treballat sempre. Si el Departament ens diu que trobarà una escletxa perquè les AMPAs puguin gestionar aquest servei, nosaltres els escoltem, però ens han de donar les eines per trobar aquestes escletxes. Com que no ho han fet, decidim tornar les competències perquè ho gestionin”. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/133065_la-elvadecideixtornarle-competencie-del-menjador-aen-enyament-1.htm