logo
Imprimir
16-05-2020 | 14:26hs
•ALT EMPORDà

Llançà impulsa un Pla de Mesures Econòmiques d'Incentiu i Ajuda davant la pandèmia

Inclou ajuts socials per a famílies i negocis per pal·liar l'impacte de la Covid-19

Llançà ha acordat impulsar un pla econòmic per pal·liar l'impacte del coronavirus al municipi. El govern municipal, integrat per Junts per Llançà (JxLlançà) i el Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP), han treballat en un pla de mesures econòmiques, dirigides al teixit empresarial i a les famílies i col·lectius més vulnerables del municipi, per ajudar a mitigar els efectes de la pandèmia.

Així mateix, l'Ajuntament detalla que, en funció de l'evolució de l'epidèmia i la seva incidència sanitària, social i econòmica, anunciarà la dotació de noves borses de contingències i d'inversió, o ampliarà les actuals, si fa falta.

Les mesures acordades inclouen la suspensió de la taxa d'ocupació de la via pública per a les terrasses, que no es cobrarà a cap establiment ni comerç, o la bonificació de les concessions dels serveis de platges d'aquest any.

Els establiments i comerços que ocupin zona marítim-terrestre només se'ls repercutirà el cànon de l'Administració Central, al desembre, i únicament en el cas que l'Estat decideixi liquidar-la, ja que la competència no és municipal. En aquest sentit, el consistori reitera la seva demanda a Madrid que no es liquidi, com una mesura d'ajuda davant la situació econòmica actual.

A més, s'ha acordat la bonificació, o en el seu cas, moratòria del termini, respecte a les concessions, quan la mitjana de la facturació de la temporada es vegi notablement reduïda, en relació amb la mitjana de la temporada anterior.

Per fer front a les limitacions d'aforament i distància entre clients, es podran ampliar les terrasses; una mesura que s'estudiarà cas per cas i d'acord amb les possibilitats legals i tècniques.

També s'ha decidit la suspensió de l'aplicació de la taxa per abocament de terres, runes i poda i la devolució de la part proporcional de la taxa d'escombraries a aquells negocis que han estat tancats per prescripció legal durant l'Estat d'Alarma i de la part proporcional de la taxa per la prestació de serveis de mercat a aquells concessionaris que no han pogut parar.

El pla també inclou la dotació d'una borsa de subvencions als comerços locals per import de 60.000 euros, per fer front a les despeses derivades per l'adopció de mesures de protecció i salut pública, i per la dinamització econòmica i turística i d'una borsa d'ajudes d'emergència social per la protecció de les famílies i col·lectius vulnerables.

Finalment, s'ha pactat la dotació d'una borsa d'inversió COVID-19, per import de 35.000 euros, en el Pla d'Inversions de l'Ajuntament de Llançà, per adoptar mesures de protecció, innovació i seguretat col·lectiva a causa de la pandèmia.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/132627_llancaimpul-aunplademe-ure-economique-dincentiuiajudadavantlapandemia-1.htm