logo
Imprimir
15-05-2020 | 12:28hs
•LLEIDA

CaixaBank i la Fundació 'la Caixa' col·laboren amb la Creu Roja per a la compra d'una furgoneta

La Creu Roja a Lleida ha detectat un augment de casos degut a la pandèmia del coronavirus de persones que necessiten aliments bàsics i de gent gran en situació de vulnerabilitat

CaixaBank, a través de la seva Acció Social, ha canalitzat 11.397 euros de la Fundació "la Caixa" cap a Creu Roja de Lleida, per ajudar-los en la compra d'una furgoneta per a l'atenció domiciliària, el transport de persones i el repartiment d'aliments a persones necessitades, en aquesta nova realitat creada a causa de la pandèmia.

Creu Roja Lleida ha detectat que, des que es va iniciar la pandèmia de la covid-19, ha augmentat la demanda de fer acompanyaments individuals a gent gran, tant per fer tràmits, com per acompanyar-los en aquests temps difícils, en casos de persones que no tenen familiars ni xarxa de suport propera. Per aquests avis, l'acompanyament no es pot fer en els vehicles habituals que fa servir la Creu Roja, pel que s'han vist en la necessitat d'incorporar vehicles nous a la seva flota.

A més, la pandèmia també ha generat en les diferents assemblees locals i comarcals de Creu Roja Lleida un augment important de famílies necessitades a les quals han de dur aliments a domicili per evitar que entrin en situacions de pobresa extrema. La furgoneta que adquirirà la Creu Roja gràcies a aquesta col·laboració els permetrà seguir prestant aquest servei d'entrega de menjar i altres productes de forma còmoda i eficient, així com el transport de persones amb problemes de mobilitat.

En el cas de la Residència Geriàtrica Mas Vell, l'import de la col·laboració ha servit per a la compra de diferents softwares i elements tecnològics que facilitin que els usuaris de la residència mantinguin un contacte més proper amb els seus familiars. En aquest sentit, també s'ha establert una col·laboració amb l'Hospital Pere Màrtir Colomés, de Solsona.

A Lleida ciutat, l'entitat bancària també ha canalitzat l'ajuda econòmica de la Fundació "la Caixa" a l'Associació Lleidatana per la Síndrome de Down per ajudar-los en la compra de material informàtic per fer més portadora aquesta situació als seus usuaris.

Al Pallars Sobirà, s'ha establert un acord amb la Creu Roja, per contribuir a cobrir l'augment de la despesa per proveir d'alimentació a les famílies sense recursos, ja que la demanda s'ha disparat pels efectes del coronavirus sobre l'economia de la zona.

Aquestes iniciatives s'emmarquen dins de #AmbTuAraMésQueMai, que engloba les diferents mesures que està llançant l'entitat per a ajudar als clients com avançar el dia de cobrament de les pensions i evitar cues a les oficines, la línia de crèdit de 25.000 milions d'euros per a pimes i autònoms, entre d'altres. D'aquesta forma, CaixaBank intenta mitigar els efectes econòmics del coronavirus i posa en valor l'esforç del banc i de tots els seus empleats per a estar al costat de la societat en aquests moments tan difícils.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/132540_caixabankilafundaciolacaixacollaborenamblacreurojaperalacompradunafurgoneta-2.htm