logo
Imprimir
06-05-2020 | 14:58hs
• OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot desinfecta els espais públics amb canons aeronebulitzadors

Grup Rubau s'encarrega dels treballs que aquest dimecres es realitzaran al centre d'Olot

L'Ajuntament d'Olot ha intensificat les tasques de neteja i desinfecció als carrers i espais públics de la ciutat coincidint amb l'estat d'alarma per la COVID-19. Durant aquests passats dies i setmanes, els serveis de neteja, conjuntament amb la col·laboració desinteressada de l'empresa OlotNet ha portat a terme desinfeccions d'espais concorreguts, residències per a la gent gran, àrees de contenidors i altres elements de mobiliari urbà.

Al mateix temps, s'han fet actuacions a espais exteriors com els voltants de farmàcies, equipaments sanitaris com l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa o àrees d'especial concurrència com la plaça Mercat, l'estació d'autobusos o la zona del Firal; on es realitza el mercat setmanal de productes frescos de cada dilluns.

Aquest dimecres, seguint amb aquests treballs de neteja, s'ha comptat amb l'ajuda dels canons i serveis de desinfecció que la constructora Grup Rubau ha ofert gratuïtament a la Corporació. Uns treballs que també s'han portat a terme en altres localitats gironines.

Concretament, a partir de dos quarts de nou d'aquest matí, els equips han començat a actuar al carrer Sant Rafel. Els treballs han continuat pel centre de la ciutat a l'eix comprès entre el carrer Lorenzana, Esgleiers fins a la plaça del Carme i el Firal. En els principals carrers i places d'aquest sector han desinfectat voreres, calçades així com el mobiliari urbà de la ciutat.

Aquest sistema de desinfecció és pioner a tot l'estat espanyol i es basa en un canó, situat damunt del camió, que reparteix una dissolució al 0,1% d'hipoclorit sòdic per desinfectar carrers. Es considera que és una dosi efectiva per combatre el coronavirus i minimitzar l'afecció al mobiliari urbà. Amb aquests equips es genera una boirina que s'escampa a tots els punts de la via pública. D'aquesta manera, s'obté una desinfecció completa de tot l'espai públic, arribant a racons o elements de difícil accés així com peces de mobiliari urbà tant a nivell de sòl com també en alçada, parets o elements verticals.

Segons els estudis realitzats pel Grup Rubau, hi ha evidències que els coronavirus s'inactiven en contacte amb una solució d'hipoclorit sòdic a una concentració 0,1% durant 5 minuts. Alhora, aquest sistema millora el rendiment de la desinfecció, ja que comporta una reducció important del consum d'aigua en comparació amb els sistemes de neteja tradicionals.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/131849_olotde-infectael-e-pai-public-ambcanon-aeronebulitzador--1.htm