logo
Imprimir
05-05-2020 | 08:30hs
•ANDORRA

Comença la campanya de tests massius d’anticossos a Andorra

En total, per dur a terme les proves s’han mobilitzat 1.500 voluntaris

La campanya per dur a terme un doble test d’anticossos del coronavirus SARS-CoV-2 a tota la població del país s’ha iniciat aquest dilluns amb total normalitat, amb el desplegament de les proves per la població en general després dels tests fets als voluntaris i cossos especials els darrers dies. Tal com ha remarcat el cap de Govern, Xavier Espot, “es tracta d’un projecte de país que permetrà conèixer no només la realitat epidemiològica de totes les persones que s’hi sotmetran, sinó també tenir un coneixement aprofundit i detallat com pocs països tindran de la pròpia malaltia”.

El director d’Actua Innovació i membre del comitè de coordinació dels tests, Marc Pons, ha destacat que dur a terme aquest projecte “requereix una gran coordinació entre Govern, comuns, institucions” però que les proves que s’han fet el cap de setmana han permès iniciar els tests a tota la població sense incidències. En total, per dur a terme les proves s’han mobilitzat 1.500 voluntaris.

Durant la compareixença d’aquesta tarda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que “ja hi ha 64.000 persones inscrites per fer-se el test i que des de dimarts ja s’han practicat 11.000 proves”. Pel que fa a l’actualització sanitària, ha informat que actualment al país hi ha 206 casos actius per COVID-19. D’aquest total hi ha 16 persones hospitalitzades (7 a planta i 9 a l’UCI), la resta estan aïllats a domicili. Des de l’inici de la situació d’emergència sanitària s’han donat d’alta 499 persones després de tenir dos analítiques negatives.

D’acord amb aquestes dades, Martínez Benazet ha remarcat el bon comportament de les corbes de contagis, que ha vinculat a què “tota la ciutadania ha respectat les recomanacions i consells de distanciament i protecció i s’ha portat de manera admirable”. El titular de Salut ha insistit, de nou, que “les excepcions al confinament i la sortida a l’exterior s’han de continuar desenvolupant correctament per evitar qualsevol possible rebrot de la malaltia” i ha recordat que “el virus continua present a la societat”.

Inici de la segona fase de represa econòmica

Per la seva banda, el ministre Portaveu, Eric Jover, ha fet una valoració inicial de la posada en marxa de la segona fase de reobertura de l’activitat econòmica que s’ha iniciat aquest dilluns. Tal com va decretar el Govern, avui podien reprendre la seva activitat sectors com ara el de la construcció o diverses professions liberals.

En aquest sentit, el portaveu de l’Executiu ha destacat que “és necessari recuperar progressivament l’activitat econòmica, però sempre mantenint les recomanacions de salut per no posar en risc la feina que ja ha fet tota la societat”.

Vinculat amb aquesta represa parcial de l’activitat, la mobilitat del país també s’ha vist incrementada i s’ha situat, pel que fa al tràfic de vehicles rodats, en un -41% respecte a un dia tipus.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/131743_comencalacampanyadete-t-ma-iu-dantico-o-aandorra-1.htm